Начало Здравна медиа Здравни новини "Изяжте" стълбите на 25 април

"Изяжте" стълбите на 25 април

"Изяжте" стълбите на 25 април - изображение

За четвърта поредна година светът отбелязва "Ден без асансьори". Датата, на която редица университети, държавни учреждения, търговски центрове и офис сгради символично ще заградят асансьорите и ескалаторите си е 25-ти април. За първи път събитието ще придобие глобален характер. Инициативата тази година ще се проведе на цели шест континента. Освен европейски представители от 13 страни, тази година инициативата ще подкрепят участници от Мексико, Замбия, Австралия, Япония и Бразилия.

Идеята за ден, в който да изберем да изгорим малко повече калории, избирайки стъпалата, вместо асансьори е реализирана за първи път през 2015-та от европейската кампания "NowWeMove". България е една от първите страни, която се включва в инициативата и ще участва в нея за четвърта поредна година. Целите на "NowWeMove" са фокусирани върху по-сериозна ангажираност на обществото с физически занимания и разпространение на информация, свързана с тях. Всяка година все повече страни се ангажират с различни проекти в тази насока, за да се насърчи здравословния начин на живот и спорта като неделима част от него.

В България, координатор на събитията е сдружението "BG Бъди активен". За партньорство и повече информация как да организирате събитие на 25-ти април можете да пишете на beactive@bgbeactive.org или просто в този ден да изберете стълбите, наместо да чакате асаньори или да изберете приплъзването на ескалатора.

По статията работи: Богдана Георгиева
Източник: bgbeactive.org, nowwemove.com/noelevatorsday-events/
Снимка: bgbeactive.org

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиЛюбопитноСпортНовиниЛайфстайл