Начало Здравна медиа Здравни новини "Приказки без край" събра над 2500 играчки за болни деца

"Приказки без край" събра над 2500 играчки за болни деца

"Приказки без край" събра над 2500 играчки за болни деца - изображение

Над 2500 играчки бяха събрани в рамките на дарителската кампания "Дари играчка – дари усмивка на болно дете", организирана от Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата "Приказки без край" в партньорство с Детския научен център "Музейко".

Акцията стартира в Деня на детето – 1 юни и продължи в рамките на 5 дни. За този период специално изграденият за дарителската инициатива кът в "Музейко" бе посетен от повече от 500 родители и техните деца. Събраните игри и играчки са разнообразни – бебешки дрънкулки, кукли, плюшени играчки, конструктори, състезателни коли, обръчи, топки, маски и пр.

Инициативата предизвика голям интерес в цялата страна и до момента са получени пратки с дарения от 12 града на страната.

Всички играчки вече се сортират и в следващите дни ще бъдат разпределени сред педиатричните клиники на 14-те болници, които са част от аниматорската програма "Приказки без край".


Националната инициатива "Приказки без край" се реализира в България от месец ноември 2012 г. Чрез организирането на четене, музика, театър и разнообразни празненства децата се възстановят по-бързо.Този тип събития допринася и за засилване на емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

До момента в програмата са включени 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе, а от старта на инициативата в страната до сега аниматорите на "Приказки без край" са допринесли за по-доброто емоционално състояние на около 10 000 хоспитализирани деца.

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлЗаведенияПсихологияИсторияНормативни актовеОрганизацииКомпании и организацииИнтервютаКлинични пътекиСоциални грижиАптекиАнкетиЛеченияСпециалистиСпортРецептиАлтернативна медицинаХранене при...ОбразованиеМедицински изследванияБотаника