Начало Здравна медиа Здравни новини 10 години Сдружение Национална мрежа на здравните медиатори

10 години Сдружение Национална мрежа на здравните медиатори

10 години Сдружение Национална мрежа на здравните медиатори - изображение

Дискусия на тема: 10 години Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори” ще се проведе на 16 ноември 2017 г. от 12:30 до 13:30 в зала "Изток" на Народното събрание.

От 11:30 ч. във фоайето на Народното събрание ще бъдат открити 4 информационни щанда. Народни представители и гости ще имат възможността да се запознаят със здравните медиатори и с подробности за тяхната дейност и постижения в областите на превантивната медицина, репродуктивното и сексуално здраве и работата с институциите.

Инициативата се провежда под патронажа на Комисията по здравеопазването към 44-то Народно събрание. Събитието е част от проекта „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика”, стартирал през март месец 2010 г. Той обединява усилията на частния, държавния и неправителствените сектори за подобряване на сътрудничеството между здравните медиатори, общопрактикуващите лекари и регионалните здравни инспекции.

Поканени са представители на отговорните и съсловните институции в здравеопазването, на пациентски, професионални и непрофесионални организации, както и водещи медицински експерти и специалисти.

Присъствието на дискусията може да се осъществи само с предварителен пропуск, заявен в Пресцентъра на Народното събрание.

„Национална мрежа на здравните медиатори” е сдружение с програмни цели и множество проекти, който се стремят да подобрят достъпа на уязвимите групи до системата на здравеопазването, както и възможността на системата да решава здравните проблеми на тези общности. Дейността на здравния медиатор е да подпомага процеса на посредничество между уязвими групи и здравни институции като осигурява равен достъп до здравни грижи за всички граждани на Република България.

Професията "медиатор" е въведена в редица европейски страни. В България до 2013 г. са известни над 130 здравни медиатора, работещи в общините, като броят им продължава да нараства.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: prplay.net
Снимка: zdravenmediator.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлНовиниЛюбопитноСпорт