Начало Здравна медиа Здравни новини 1200 розови балона пускат пред НДК като почит към жените, не успели да преборят рака

1200 розови балона пускат пред НДК като почит към жените, не успели да преборят рака

1200 розови балона пускат пред НДК като почит към жените, не успели да преборят рака  - изображение

1200 розови балона ще бъдат пуснати днес пред НДК от 11:30 ч. в памет на жените, които не са успели да преборят рака на гърдата. Това заявиха от пресцентъра на Първа САГБАЛ „Света София“.

Проявата е част от информационната и профилактична кампания за борба с рака на гърдата, която стартира в началото на месеца. Инициативата е на Първа САГБАЛ „Света София“ по повод Световния месец за борба с тежкото заболяване. В кампанията участваха 13 болници от цялата страна, които предлагат безплатни профилактични и психологични консултации за рак на гърдата.

Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация „Една от 8“, Столична община и Националния дворец на културата.

Ракът на гърдата е на челна позиция сред онкологичните заболявания при жените в световен мащаб. Медиците припомнят, че то е лечимо, ако бъде диагностицирано в най-ранна фаза. Затова редовната профилактика при специалист и отговорното отношение на дамите към здравето е добра превенция за предотвратяването на заболявания като рак на гърдата и редица други.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: DarikNews

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлНовиниЛюбопитноИсторияСнимкиВидеоПатологияЗдравни съветиАлт. медицинаИзследванияЗдравни проблемиЛеченияБотаника