Начало Здравна медиа Здравни новини 13 тона негодно месо в Хасково е спряно от продажби

13 тона негодно месо в Хасково е спряно от продажби

13 тона негодно месо в Хасково е спряно от продажби - изображение

13 тона негодно месо бе спряно от продажба в Хасково при извършена проверка на пломбиран камион на територията на месопреработвателно предприятие в областта. Инспекторите от приходната агенция установяват стока с изтекъл срок на годност в кашони с подменени етикети.

Кашоните са били пълни с 12 835 килограма свинска и телешка кайма и свински гулаш.

Проверяващите от „Фискален контрол“ констатират нарушения и несъответствия между стикерите върху опаковките и придружаващите документи.

Извършена е щателна проверка от НАП, Агенцията по безопасност на храните и Икономическа полиция със съдействието на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки. Установени са две основни нарушения - негодна стока и невярно съдържание на придружаващите документи. Институциите са наложили забрана върху продуктите и незабавното им унищожаване чрез изгаряне.

Месопреработвателното предприятие е преустановило дейност. За сега няма данни партиди с негодното месо да са предлагани на крайния потребител.

Продължителното и неправилно съхранение на месни продукти е предпоставка за развитието на опасни за организма свойства и бактерии. Консумирането на подобни продукти повишават риска от хранително неразположение - болки в корема, гадене или разстройство.

негодно месо

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: dariknews.bg
Снимки: dasuan9.com, dariknews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлНовиниЛюбопитноИсторияСпортХранене при...Статистически проучванияАнкетиРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиСоциални грижиНормативни актовеДиети