Начало Здравна медиа Здравни новини 2-годишно момченце почина от глад и липса на грижи

2-годишно момченце почина от глад и липса на грижи

2-годишно момченце почина от глад и липса на грижи - изображение

2-годишно момченце от с. Николово е транспортирано в МБАЛ – Хасково мъртво. Това съобщи директорът на болницата д-р Георги Гелов.

Още при транспортирането детето е било почти безжизнено и въпреки усилията на анестезиолозите, които са се опитали да стимулират жизнените му функции още в линейката, при пристигането в болницата то вече е нямало пулс. Лекарите са продължили да се борят за живота му, направена е и интубация, въведено е и в шокова зала, но безуспешно

Момченцето е имало силни болки в корема от два дни, но родителите са потърсили лекарска помощ, едва когато забелязали, че детето почти не диша. 

По информация на в. "Труд" аутопсията е показала, че детето е страдало от множество хронични заболявания, нефункциониращи бъбреци, трайно обездвижване на ставите и тежък дерматит с почти свлечена кожа на места по тялото. Мнението на съдебния лекар д-р Христо Еленски е, че момченцето било системно недохранвано и лошо отглеждано.

Детето е починало от общо изтощение и глад – на 2-годишна възраст то е тежало едва 9 кг и заради тежките увреждания по ставите, вероятно никога не е прохождало.

Желанието на хасковските лекари е да се даде гласност на новината за смъртта на момченцето, за да послужи като предупреждение към родителите да бъдат особено внимателни към състоянието на децата си и да не търсят лекарска помощ, когато вече е твърде късно.

Снимка: OFFNews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноЛайфстайлПатологияПсихологияНормативни актовеАнкетиИсторияСпециалистиБотаникаЛеченияЗдравни съветиИнтервютаРецептиСпортХранене при...Алтернативна медицинаСоциални грижиОбразованиеОрганизацииЗаведенияМедицински изследванияКлинични пътеки