Начало Здравна медиа Здравни новини 25 души са натровени от храна, раздавана по социална програма

25 души са натровени от храна, раздавана по социална програма

25 души са натровени от храна, раздавана по социална програма - изображение

Натравяне с храна е вероятната причина за приетите в болница 25 души от с. Едрево, община Николаево. В 19,20 ч. вчера е получен първият сигнал в РЗИ – Стара Загора за четири случая. В спешните центрове в Мъглиж, Гурково и Стара Загора до 1 ч. след полунощ са били приети всичките 25-ма пострадали. В момента в Клиниката по инфекции към областната УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович“ са петима – дете на 1,5 г., една жена и трима мъже.

Хората, които са получили тези здравословни проблеми, са включени във финансираната от ЕС програма “Топъл обяд“, която се изпълнява в общините Мъглиж и Николаево. Взети са проби и най-рано в събота ще станат резултатите от микробиологичните изследвания. Засега проверка на инспекторите от РЗИ е установила, че получилите храната са я съхранявали без хладилник.

Предстои да се направят изследвания на хората, които са раздавали храната, както и проверка на сливенската фирмата за кетъринг, доставила яденето. РЗИ – Стара Загора е предприела противоепидемични мерки, кметовете на населени места са уведомени, а личните лекари ще следят състоянието на хората, които получават храна от програмата “Топъл обяд“.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: themominmemd.files.wordpress.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЗаведенияНормативни актовеИнтервютаЛайфстайлЛюбопитноКомпании и организацииОрганизацииСнимкиСоциални грижиКлинични пътекиЛеченияЗдравни съветиАптекиАнкетиСпециалистиХранене при...СпортРецептиДиетиПсихологияАлтернативна медицинаБотаникаПроизводители