Начало Здравна медиа Здравни новини 30 са вече регистрираните случаи на морбили в Пловдив

30 са вече регистрираните случаи на морбили в Пловдив

30 са вече регистрираните случаи на морбили в Пловдив - изображение

Общо 30 са регистрираните случаи на морбили в Пловдив до момента, които са преминали за лечение в Инфекциозната клиника на УМБАЛ "Св. Георги". Това информираха от ръководството на здравното заведение.

По думите на проф. д-р Марияна Стойчева все още 10 души се намират за лечение в инфекциозното отделение, като последният е приет вчера на 05.04.17 г. Останалите пациенти са изписани в състояние, което не е опасно за околните и да пренесат заразата.

Двама са възрастните пациенти – мъж на 49 години и жена на 31 години. Останалите пациенти са деца – на 2 годинки и 4 годинки, както и бебета от 3 до 10 месеца. Децата са под наблюдение в болничното заведение, поради вдигане на висока температура – до 39 градуса. Някои от пациентите са с усложнения – диария или пневмония.

От Инфекциозната клиника поясняват, че стандартния престой за пациенти, заболели от морбили е от 5 до 7 дни. При влошаване на състоянието се предвижда допълнителен престой, според симптомите.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Марица

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниХранене при...Здравни проблемиВидеоЛюбопитноИсторияБотаникаЛеченияСоциални грижиЛайфстайлЗаведенияСпорт и туризъмОбразованиеСпециалистиОрганизацииАптеки