Начало Здравна медиа Здравни новини 300 души бяха прегледани безплатно за псориазис във ВМА

300 души бяха прегледани безплатно за псориазис във ВМА

300 души бяха прегледани безплатно за псориазис във ВМА - изображение

300 души бяха прегледани безплатно от дерматолози на Военномедицинска академия в рамките на "Седмицата за борба с псориазиса", организирана от Клиниката по дерматология и венерология в периода 23-27 януари 2017 г.

Псориазисът е хронично възпалително заболяване, от което страдат около 100 хиляди българи. В рамките на кампанията пациентите имаха възможност да се запознаят с всички съвременни методи за лечение на заболяването, прилагани в Клиниката, която е Национален център за борба с псориазиса.

Причините за появата на заболяването са различни, като основополагащ е начинът на живот. Най-често псориазисът се развива вследствие на емоционален стрес, но понякога – и след употребата на някои медикаменти.

Дерматолозите подчертават, че заболяването протича индивидуално, обикновено има епизоди на обостряне. Трябва да се знае, че освен кожата, псориазисът може да засегне ставите и вътрешните органи. Затова и препоръката им е да не се прибягва да самолечение, а да се потърси специализирана медицинска помощ.

Снимка: bNews

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни проблемиЗдравни съветиСпортИнтервютаНовиниЛюбопитноАлтернативна медицинаОрганизацииХранене при...Клинични пътекиБотаникаЛечения