Начало Здравна медиа Здравни новини 3150 души са потърсили помощ в „Пирогов“ по празниците

3150 души са потърсили помощ в „Пирогов“ по празниците

3150 души са потърсили помощ в „Пирогов“ по празниците - изображение

Изключително натоварени са били празнични дни за екипите на „Пирогов“ информира директорът на здравното заведение проф. Асен Балтов. Общо 420 души са били хоспитализирани. Шест са случаите на инфаркт, осем на инсулт, зашити са 100 рани, а през противошоковите кабинети са преминали 26 възрастни и 14 деца. В отделението по токсикология са приети 45 души, както и трима, употребили големи количества амфетамини. Най-голям е броят на пациентите, които са минали през травматологогията - сто души са постъпили в отделението.

Проф. Балтов отчете, че Университетската болница завършва годината със 7 500 000 лв. повече оборот по здравната каса. През 2018-а над 12 000 души са преминали през спешното отделение, а тежките случаи са със сто и петдесет повече в сравнение с 2017 г. „Пирогов“ завършва годината с положителен финансов резултат.

В края на годината брутната заплата на медиците е над 2300 – 2500 лв. Увеличени са и заплатите на медицинските сестри и санитарите.
Коментирайки 2018-а проф. Балтов припомни, че осъщественото преструктуриране е подобрило и е направило много по-ефективна работата. Открита са отделенията по неврология и гастроентерология.

Новата 2019-а ще е година на иновациите, свързани преди всичко с детските отделения по урология и хирургия, ще бъдат открити нова клиника по лицево-челюстна хирургия и две спешни отделения – педиатрично и очно.

И през новата година ще продължи работата на програмата „Детско здраве-Пирогов“, която ще бъде доразвита.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: pirogov.eu

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияСпециалистиЗаведенияНормативни актовеЛюбопитноОрганизацииЗдравни съветиИнтервютаСоциални грижиСнимкиАнкетиЛайфстайлЛечения