Начало Здравна медиа Здравни новини 35 фармацевти преминаха курс по долекарска помощ

35 фармацевти преминаха курс по долекарска помощ

35 фармацевти преминаха курс по долекарска помощ - изображение

По инициатива на Регионална фармацевтична колегия София – столична 35 магистър-фармацевти преминаха през обучение и получиха сертификати за завършен курс по първа долекарска помощ на работното място. Той ще се признава в ЕС за 5-годишен период, а специален стикер ще дава информация на гражданите, които посещават обектите, в който работят специалистите, че могат да разчитат на професионална долекарска помощ.

Обучителният курс се е провел от лектори от БЧК. В него са били застъпени теми като оценка на пострадал и от каква медицинска помощ се нуждае. Били са включени както теоретични въпроси, така и практически. Аптекарите са получили знания как да разпознаят шоково състояние, по какъв начин да спират кръвотечение и как правилно да действат при травми. Изслушали са и лекция от психолог как да се справят в ситуации, когато е проявена агресия и как да я овладяват.

Фармацевтите споделят, че в нашето интензивно и напрегнато ежедневие е хубаво човек да е подготвен за инциденти и спешни случаи. Рискови ситуации могат да се случат на всеки.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: independent.co.uk

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлЗдравни съветиНовиниСнимкиИсторияСоциални грижиТестовеСпортНаправления в медицинатаСпециалистиПроизводителиОрганизацииЛюбопитноНормативни актовеАптекиЛичностиОткритияБотаника