Начало Здравна медиа Здравни новини 50 от служителите в Спешния център в Русе са подали оставки

50 от служителите в Спешния център в Русе са подали оставки

50 от служителите в Спешния център в Русе са подали оставки - изображение

Недоволство сред екипа на Центъра за спешна помощ в Русе предизвика назначаването на нов директор, с което те не са съгласни. В същото време от здравното ведомство са категорични, че конкурсът е законен.

Проблемът очевидно е по-дълбок, защото на проведеното общо събрание на 12 март стана ясно, че ръководството отсъства, а работещите бяха разочаровани, че няма отговор на въпросите, които ги вълнуват. Те не се различават от тези, които поставят колегите им навсякъде и са свързани с повишаването на работните заплати, работното време, по-добрите условия на труд и начините за противодействие на агресията и сигурността им.

Работещите в крайдунавския град поискаха отговор на въпросите, които поставят. Подалите оставка ще работят още месец, колкото е срокът на предизвестията им.

Независимо от оставките Русе няма да остане без спешна помощ, но за идването на линейка ще се чака между два и три часа.

В същото време стана ясно, че заради напрежението в русенския Спешен център министър Кирил Ананиев е разпоредил да бъде извършена проверка за времето от 2017-а до март 2019 г. От „Вътрешен одит“ ще проверяват разпределението на заплатите и приложението на контролни механизми за изразходването на средствата за възнаграждения.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: bnt.bg

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиАнкетиИсторияЗаведенияНормативни актовеЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноЛечения