Начало Здравна медиа Здравни новини 5000 бебета в столичната болница "Вита"

5000 бебета в столичната болница "Вита"

5000 бебета в столичната болница "Вита" - изображение

На 3 март се роди 5-хилядното бебе на МБАЛ "Вита". Малкият Кристиян проплака предиобед в Деня на Освобождението. Бебето е с перфектни мерки: ръст 50 см и тегло 3,530 кг.

Бебе 5000 се роди под грижите на д-р Анна Чорбова, Началник АГ отделение, д-р Даниела Велкова, акушер-гинеколог, анестезиолога д-р Нина Даракчиева, д-р Валентина Гергинова, Началник Неонатологично отделение, акушерките Рени Кенанова, Детелина Дакова и Рени Цачева.

"Болница "Вита" продължава да е предпочитано място за раждане в София. От създаването на Отделението по акушерство и гинекология през 2005 г. досега на бял свят са се появили над 5000 българчета. Благодарен съм на екипа за грижите и на родителите, които ни се доверяват", коментира д-р Тихомир Савчев, управител на МБАЛ "Вита".

Всеки месец във "Вита" се провежда Ден на отворените врати, чиято цел е да запознае бъдещите майки с условията около подготовката и раждането на тяхното дете. Освен Деня на отворените врати, МБАЛ "Вита" организира и Училище за бъдещи родители.

Снимка: МБАЛ "Вита"

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини