Начало Здравна медиа Здравни новини 59 случая на заразни болести от началото на месеца отчитат от РЗИ – Стара Загора

59 случая на заразни болести от началото на месеца отчитат от РЗИ – Стара Загора

59 случая на заразни болести от началото на месеца отчитат от РЗИ – Стара Загора - изображение

В Старозагорска област има нови 36 случая на варицела, съобщават от местното РЗИ. Пациентите са от Казанлък, Стара Загора и Копринка и са с 10 повече от предходната седмица. Данните сочат, че за изминалата седмица има регистрирани 107 заболели от остри респираторни заболявания, докато миналата те са били 108. Това означава, че на 10 000 души болните са 78,21.

От здравната инспекция отчитат общо 59 случая на заразни заболявания, с 13 повече от началото на месеца. В Казанлък, Стара Загора и Горно Ботево има 9 болни от скарлатина, а в Гълъбово един от туберкулоза.

Регистрирани са осем души, болни от ентероколит, от Калитиново, Опан, Стара Загора и Казанлък. Един случай на заболял от вирусен хепатит има в града на липите. Там и отново в Казанлък двама са потърсили медицинска помощ заради ротавирусен гастроентероколит. В града на розите също има един случай на салмонелоза и един на марсилска треска.

От РЗИ – Стара Загора съобщават още, че през изминалата седмица няма епидемични взривове.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: netinfo.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниОрганизацииЗаведенияНормативни актовеСоциални грижиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиИсторияДиетиПсихологияКлинични пътекиХранене при...ИнтервютаБотаникаСпециалистиЛеченияНаправления в медицинатаАнкетиМедицински изследванияОбразованиеСпорт и туризъмАптекиСпорт