Начало Здравна медиа Здравни новини 7 милиона лева превърнаха болницата в Монтана в най-модерната в Северозападна България

7 милиона лева превърнаха болницата в Монтана в най-модерната в Северозападна България

7 милиона лева превърнаха болницата в Монтана в най-модерната в Северозападна България - изображение

Почти 7 милиона лева са вложени в монтанската МБАЛ д-р "Стамен Илиев", превръщайки я в най-високотехнологичното лечебно заведение в областта.

Повечето средства са от еврофондове, а в болницата се лекуват пациенти от цяла Северозападна България, похвали се шефът й д-р Тодоров. Осигурени са 16-срезов скенер, дигитален мамограф, рентген, ендоскопски апарати и бронхоскопи, като модерните апарати ще спомогнат за ранното диагностициране на тежки заболявания.

В болницата на посещение бе здравният заместник-министър д-р Ваньо Шарков, който със задоволство отбеляза, че благодарение на апаратурата и специалистите в лечебното заведение ще бъдат спасени много хора.

Д-р Шарков оповести, че от следващата година в лечебното заведение ще се открие нова клинична пътека. Тя ще осигури продължително лечение на хора, преживели тежки хирургически интервенции, инфаркт или инсулт. Благодарение на пътеката те ще се възстановяват в обновената клиника.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЗаведенияНовиниЛюбопитноНормативни актовеКлинични пътекиИсторияСоциални грижиСнимкиЛеченияОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииСпециалистиПроизводителиЛайфстайлКомпании и организацииИнтервютаОткритияЗдравни съветиАптекиАнкетиГеографияПсихологияДиетиБотаникаЛичностиНаправления в медицинатаСпорт