Начало Здравна медиа Здравни новини 763 деца в Силистренско не са ваксинирани за морбили, паротит и рубеола

763 деца в Силистренско не са ваксинирани за морбили, паротит и рубеола

763 деца в Силистренско не са ваксинирани за морбили, паротит и рубеола - изображение

От 17 493 деца до 13-месечна и 18-годишна възраст 763 не са ваксинирани срещу морбили, паротит и рубеола в Силистренска област. Данните са предоставени от личните лекари на местната Регионална здравна инспекция.

В процентно съотношение това прави 4,6 на сто от подлежащите на имунизация. По-голямата част от децата са постоянно живеещи в чужбина – 479, а останалите 284 са на територията на страната. Заради трайни противопоказания 24 от тях няма да бъдат имунизирани, а родителите на 5 деца са отказали ваксинацията. Срокът, в който личните лекари, обхващащи голям район в практиката си, трябва да издирят и имунизират подлежащите на ваксиниране момчета и момичета, е 30 май.

До момента в Силистренска област няма регистриран случай на морбили или съмнение за заразяване. Дори да има в бъдеще такъв, няма риск от широко разпространение на заболяването заради достатъчно високия брой имунизирани хора, съобщава директорът на РЗИ – Силистра д-р Теодора Начева.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: vaccines.news

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЛеченияСоциални грижиХранене при...Здравни проблемиВидеоЛюбопитноБотаникаЛайфстайлСнимкиАнкетиАлтернативна медицинаЗдравни съветиТестовеОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииЗаведенияСпециалисти