Начало Здравна медиа Здравни новини 8-ми Симпозиум Ендоурология и минимално инвазивна хирургия се организира в София

8-ми Симпозиум Ендоурология и минимално инвазивна хирургия се организира в София

8-ми Симпозиум Ендоурология и минимално инвазивна хирургия се организира в София - изображение

На 24 и 25 април се организира 8-ми Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” – школа на световно ниво в София. Организатор на събитието е Военномедицинска академия, Катедрата по Урология и нефрология на ВМА и Българско дружество по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия. Проявата има подкрепата и на Секцията по Уролитиаза на Европейската асоциация по урология, South-Eastern European Group for Urolithiasis Research и Асоциация Urology in Emerging countries и Soci?t? Internationale d’Urologie.

Научният симпозиум бе официално открит от проф. д-р Илия Салтиров, д.м.н. – председател на Организационния комитет. Той изказа своята благодарност за организирането на събитието, което подпомага нарастването на авторитета на симпозиума сред научните среди в България и по света.

В обръщение към делегатите началникът на ВМА ген.-майор чл.-кор. проф. Николай Петров изрази своите впечатления от силното международно участие, както и от признанието на световната урологична общност. Професор Петров подчерта, че форумът е предпоставка за развитието на индивидуалисти и колективизъм, което поражда огромно уважение.

По време на симпозиума се проведе и тази година международен образователен проект за практическо и териоретично обучение - "SEGUR Workshop on Urolithiasis". Организатор на проекта е South-Eastern European Group for Urolithiasis Research (SEGUR). Основната тема бе посветена на съвременните методики за диагностика, металифактика на урологията и лечение.

В програмата на форума са включени най-новите и съвременни тенденции в ендоурологията, както и минимално инвазивната хирургия за диагностика и лечение на урологични заболявания. Тенденциите са представени под формата "State-of-the-art" на лекции на доказани европейски имена и преподаватели, "Live surgery" сесии, подкрепени с демонстрации на съвременни минимално-инвазивни ендоурологични операции в реално време, както и "Hands-on-training" сесии за опознаване и усъвършенстване на хирургическите умения със съвременните ендоскопи, консумативи и енергийни източници.

8-ми Симпозиум Ендоурология и минимално инвазивна хирургия

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: ВМА

 


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлНовиниЛюбопитноСпортИсторияНаправления в медицинатаСнимкиМедицински изследванияЗдравни съветиАлтернативна медицинаНормативни актовеСпециалистиОрганизацииКлинични пътекиЗаведения