Начало Здравна медиа Здравни новини Pampers даряват 350 000 пелени за недоносени бебета на 45 отделения в България

Pampers даряват 350 000 пелени за недоносени бебета на 45 отделения в България

Pampers даряват 350 000 пелени за недоносени бебета на 45 отделения в България  - изображение

Американската компания представи създадените от нейните специалисти еднократни пелени за недоносени бебчета и обяви на пресконференция в "Майчин дом", че дарява над 350 000 от тях за България. Дарението ще бъде разпределено в 45 отделения по неонатология в тридесет български града. Количеството на памперсите ще стигне, за да бъдат удовлетворени нуждите на здравните заведения до края на 2019 г.

Новият продукт е за бебета, родени в периода до шестия месец и тежащи 800 грама.

В сътрудничество с медицински сестри от неонатологичните отделения в САЩ, Канада и Япония компанията разработва пелената, чийто размер е -3. Тя е с 40% по-малка от пелените за доносените новородени.

От компанията припомнят, че са първият голям производител, който през 2002 г. създава пелена за недоносени бебета. Целта на новата е бебчето да се чувства комфортно, но и тя да помогне за съня му и да го защити, без да пречи на медицинската помощ.

Според д-р Станислава Хитрова от "Мачин дом" и клиниката по неонатология там, иновациите са не просто въпрос на технологии, а най-вече на мислене и отношение.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: zdrave.ne
Снимка: "Майчин дом"

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлСоциални грижиИсторияПроизводителиПсихологияТестовеХранене при...Алт. медицинаОрганизацииКлинични пътекиФизиологияСпортНормативни актовеСпециалистиБотаникаЛечения