Начало Здравна медиа Интервюта Събития и представяния Земята ни е хубава и затова храната ни е вкусна - спечелихме ЗЛАТЕН МЕДАЛ с пълнозърнести кифлички с шипков мармалад : Маргарита Добрева, от екипа на фирма „Елиаз” за създаване на нови хлябове

Земята ни е хубава и затова храната ни е вкусна - спечелихме ЗЛАТЕН МЕДАЛ с пълнозърнести кифлички с шипков мармалад : Маргарита Добрева, от екипа на фирма „Елиаз” за създаване на нови хлябове

Земята ни е хубава и затова храната ни е вкусна - спечелихме ЗЛАТЕН МЕДАЛ с пълнозърнести кифлички с шипков мармалад : Маргарита Добрева, от екипа на фирма „Елиаз” за създаване на нови хлябове - изображение

Г-жо Добрева, какво произвежда фирма „Елиаз”?

Вече 26 години сме на пазара. „Елиаз” сме нещо средно между хлебозавод и малка фурна. Затова сме много гъвкави в производството и сме силни в специалните хлябове. Имаме малка мелница, която ни мели белите брашна, и каменна мелница, която ни мели нахута, просото, ориза, лимеца и ръжта за специалните хлябове. Така сме сигурни, че в брашната няма нито консерванти, нито подобрители. Работим с чисти брашна. Това е много важно за нас.

Но има и нещо друго, което прави хляба ни вкусен. Благословена е земята и климатът ни. 47% от минералните извори на Европа са в България. 3% от сладководните води са в България. Имаме много полускъпоценни камъни, злато, сребро и други природни богатства. Само у нас и в Украйна плодородният слой на черноземните почви е 17-20 см, по този показател ние сме земя категория G. Всичко това създава една балансирана и хармонична среда за растенията, дава уникална енергия на суровината, дава висока вибрация и светлина на храната, която се ражда на българската земя. Земята ни е хубава и затова храната ни е вкусна. Например ръжта, която расте в Родопите, където земята е богата на зиолит, е с уникална визбарция. Не е все едно дали ще поемете енергия от хранителна добавка, или от ръжен, или дори от бял хляб. В белия хляб има много витамини В. Ние не си отровихме земята, затова нашия лимец го купуват за производство на био-бира. Лимецът ни е уникален. Аурата му е златна.  

Какви специални хлябове правите?

Правим ръчни бели хлябове, които също са хранителни, защото съдържат цялата гама витамини В. Новият ни хляб е с 60% ръж и с 40% лимец. И двете зърнени култури естествено са с намалено съдържание на глутен. Лимецът носи енергията на слънцето, докато ръжта носи енергията на земята. Този  хляб е много подходящ за мъжете след 35 години, за деца и за хората, които желаят да приемат по-малко глутен, да имат по-нисък холестерол. Чудесен хляб за хора с проблеми с червата, с констипация, е нашият пълнозърнест ръжен хляб. В него има много фибри, витамини В и минерали. Метла за отделителната система е и нашият хляб от натрошено и накиснато жито, брашно от гроздови и слънчогледови семена. Имаме и хляб изцяло от лимец, имаме и просеник. Просото не съдържа глутен и се смята за едно от най-лесно смилаемите зърна.

Искам да кажа на клиентите – няма значение хляба от коя фирма е, няма значение дали е от ръж или от лимец. Най-важно е доверието към фирмата, съзнанието, че това, което ядете, е наистина добро. Не позволявайте на рекламата да ви превърне в свой роб. Доверете се на себе си, на собственото си съзнание. Човешкият организъм е създаден перфектен. Той знае дали в даден момент има нужда от месо, от сирене, от хляб или от постна храна. Той ни подава сигналите, само трябва да го чуем. Трябва преди всичко да бъдем себе си.

С каква продукция участвахте на конкурса ЗЛАТЕН МЕДАЛ?

Тази година на конкурса ЗЛАТЕН МЕДАЛ се представихме и спечелихме с един специален хляб и с пълнозърнести кифлички с шипков мармалад. Все още хлебозаводите не произвеждат пълнозърнести кифлички.

Какви са отношенията ви с браншовата организация?

На нас специално много ни помага, защото какъвто и проблем да имам, се обръщам към Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Законите у нас се сменят твърде често. Не можем да четем „Държавен вестник”, не можем и да си наемем адвокат, за да ни предупреждава за новите изисквания. А се обаждаме на г-жа Кукушева и питаме какви са новостите или пък казваме с какво не сме съгласни и тя се бори да направи нещата в наша полза, ако това е възможно. Много разчитаме на г-жа Кукушева.

Какъв е този камък на щанда ви?

Това е грамаден аметист. Сложили сме го, за да има изобилие. Аметистът носи светлина и изобилие.

 

За Framar.bg:

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ ИНТЕРВЮТО

ИНТЕРВЮТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияИнтервютаПрезентации