Начало Здравна медиа Интервюта Събития и представяния Нашите машини пакетират от бонбон до стекове и кашони - 70% от клиентите ни са хлебопроизводители и сладкари: Антоан Лазаров, управител и собственик на фирма А.Н.Л. – България за опаковачни машини, опаковачни фолиа и консумативи

Нашите машини пакетират от бонбон до стекове и кашони - 70% от клиентите ни са хлебопроизводители и сладкари: Антоан Лазаров, управител и собственик на фирма А.Н.Л. – България за опаковачни машини, опаковачни фолиа и консумативи

Нашите машини пакетират от бонбон до стекове и кашони - 70% от клиентите ни са хлебопроизводители и сладкари: Антоан Лазаров, управител и собственик на фирма А.Н.Л. – България за опаковачни машини, опаковачни фолиа и консумативи - изображение

Г-н Лазаров, с какво се занимава вашата фирма?

Фирмата ми е основана 1994 г. с предмет на дейност опаковачни машини – продажба, монтаж и сервиз, гаранционно и извънгаранционно обслужване. Първо работехме с една италианска фирма. В продължение на вече 23 години увеличихме нашето портфолио, като започнахме да продаваме машини на различни фирми в различни сфери на производството, както единични, така и автоматизирани линии, както опаковачни, така и производствени. Вече предлагаме и машини за производство на гризини, сладки със и без пълнеж и макаронени изделия (паста).

Днес работим с 15 италиански фирми, с една френска, с една холандска (ХОДА) за хлебонарезни машини, която е лидер на пазара.  Предлагаме машини за малко, средно и индустриално производство. Можем да консултираме клиентите си каква машина да изберат, защото в много случаи клиентите не са ориентирани. Питаме обаче какво точно искат, как искат да изглежда пакетираният продукт и тогава ги насочваме към определена машина.

От шест години ние самите произвеждаме машини и ги продаваме в Италия. При партньорството, което сме създали, италианските фирми взимат машини от нас, но им слагат табелка, че е произведено в Италия. Досега сме изнесли повече от 50 вида машини за пакетаж в средно производство.

Какви продукти могат да се пакетират с вашите машини?

От единични продукти, например бонбон или вафла, до стекове и кашони, които могат автоматично да се подреждат от роботи в големи пликове. Роботите могат да работят 24 часа без прекъсване и така спестяват доста тежък и непривлекателен труд. Наши клиенти са големи и малки фирми, но обръщаме еднакво внимание на всяка от тях. Имаме техници, които монтират машините и обучават работниците, които ще оперират с тях. Всички вносни машини с дисплей, чрез който се регулират и пускат да работят, показват указанията на български език.

С какво се гордеете за тези 23 години?

Мога да се похваля с доста неща. Но най-вече с коректността в работата. Щом имаме верни клиенти, които купуват от нас още от началото на съществуването на фирмата и продължават да сменят оборудването си при нас с по-автоматизирани линии, то е заради коректността и честността в работата ни. Гордеем се и със сервизното обслужване, което предлагаме. То е навременно и качествено.  Всеки клиент си е направил договори с вериги или отделни магазини, които трябва да се изпълняват, да се доставя стоката навреме. В противен случай трябва да плащат санкции. Ето защо, ако се наложи ремонт на автоматизирана линия или каквато и да е друга машина, ние реагираме веднага. Можем да се справим с проблема за 24 часа, независимо в коя точка на България се намира предприятието на клиента. Поддържаме голям склад с резервни части. Понякога повредата може да не е от самата машина, а от електрозахранването, в което да има пикове и спадове. Възможна е твърде често повреда от спиране и тръгване на тока. Повечето машини успяваме да ремонтираме за 24 часа, защото имаме необходимите за тях резервни части и не чакаме да пристигат тепърва от производителя.

Какви са отношенията ви с Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите?

Отношенията ни са добри. Още от 1996 година участваме редовно на изложенията БУЛПЕК. Доволни сме. Виждам, че организацията се подобрява, защото в един момент имаше спад. По-добро е разположението на щандовете. Ние сме асоцииран член на НБСХС, защото не сме хлебопроизводители, освен това нашите машини не са предназначени само за хлебопроизводството и сладкарството, за пакетаж на хляб и закуски. Но съм много доволен от браншовия съюз, защото 70% от нашите  клиенти са в бранша хлебопроизводство и сладкарство. Доволен съм и от това изложение БУЛПЕК 2016,  защото още от първия ден преди официалното му откриване минаха много наши клиенти. Мога да твърдя, че изложението се радва на популярност.   

За Framar.bg:

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ ИНТЕРВЮТО

ИНТЕРВЮТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияИнтервютаПрезентации