Начало Здравна медиа Интервюта Интересни лица от света около нас Преслава Пейчева: Бъдете в хармония със себе си. Хармонията е сърцето на всичко

Преслава Пейчева: Бъдете в хармония със себе си. Хармонията е сърцето на всичко

Преслава Пейчева: Бъдете в хармония със себе си. Хармонията е сърцето на всичко - изображение

Добре позната от амплоато си на певица, Преслава Пейчева, изгря и като водеща в кулинарно-здравословния формат на WnessTVBeauty in the Kitchen. Предаването, което набира все повече скорост в медията, ни помага да постигнем така желаната от всички комбинация „здрав дух в здраво тяло“. Ето какво ни разказа Преслава за своя опит в храненето, личния си beauty режим и възгледите си за по-щастлив живот.

Каква е личната ти wellness философия?

Не знам дали е философия. Знам само, че човек трябва да се обича и да се грижи за себе си. Да се самоизследва и да поддържа колкото е възможно по-добра форма. Казано накратко - да се чувства добре в кожата си. Няма човешки живот, изпълнен само с щастие и благополучие, но когато сме съзнателни, това, което ни се случва, ни помага да извлечем урок от всяка ситуация.

Човешкото здраве задължително ли минава през стомаха?

През стомаха и ума. Не бива да подценяваме силата на мисълта и внушението – от тях човек може да се разболее и обратното - да помогне на оздравителния процес. Но, да, храната е от съществено значение за здравословното състояние на организма. Иначе нямаше да говорим за лош холестерол или борба със  затлъстяването.Красотата –  визуална картина или състояние на духа?

Красотата е в очите на гледащия и е комбинация от много неща. Но везните определено натежават в полза на духа, на излъчването, което човек има, на аурата и енергията, които носи. Защото ако не се храниш правилно и не развиваш духа си, външната красотата е само опаковка. С кратък срок на годност.

С какво те привлече WnessTV? Защо е добре да я има?

Защото това е мястото, където хората могат да открият насоки за това как да се грижат за себе си, извън всякаква рейтингова борба. Това е и мястото, където заставам пред камерата и без притеснения споделям собствения си опит. Ако, например, имам обрив по кожата и знам какво трябва да ям или какво да избягвам, помагам и на зрителя. Не искам да се правя на перфектната кукла, която няма проблеми, защото е „звезда“. Всичко това, за което говоря, може да се открие на сайта на телевизията и съм сигурна, че ще е от полза, както за много заети и ангажирани хора, така и за любознателните.Революция ли е стремежът към промяна?

Промяната е необходимост, защото се увеличиха факторите, които ни влияят и е все по-важно да обръщаме внимание на физическото и психическото си състояние. Измени се планетата, природата, храната, климатът, въздухът, който дишаме… Направихме всичко възможно да ги съсипем.

Помага ли ти Beauty in the Kitchen да се гмурнеш по-дълбоко в себе си?

Beauty in the Kitchen е мой личен тест и провокация. Наложи ми се да изляза извън зоната си на комфрот. Определено мога да готвя - и в предаването го правя, но научавам много нови неща всеки ден.

Разликата между телевизията и музикалната сцена?  

Изисква се друг тип концентрация и самодисциплина. Когато имаш музикален талант, знаеш, че излизаш на сцената с абсолютна свобода - ако искаш пееш със затворени очи, ако искаш поглеждаш към някой, импровизираш, не мислиш. А в телевизията има принципи – гледай в тази камера, слушай режисьора, спазвай точен сценарий и ред. В никакъв случай не е лесно да обясняваш детайлно, да даваш съвети и едновременно с това да приготвяш храна. Но пък е страхотен опит, затова се впуснах в изпитанието.

Отговорен ли е съвременният човек към здравето си или от бързане не му остава време да мисли за него?

Налага му се да е отговорен. Средата и начинът ни на живот толкова се промениха, че болестите се „подмладиха“ и проблемите, които преди смятахме за присъщи само на бабите и дядовците ни, днес заплашват и нас.


Какво е посланието ти към зрителите на Beauty in the Kitchen?

Бъдете в хармония със себе си. Хармонията е сърцето на всичко. Ако не се чувствате добре и нямате настроение, пуснете си приятна музика и си пригответе хубава храна. С любов. Така ще ви е още по-вкусно.

Какви са режимът ти на хранене и ритуалите за красота?

Режим на хранене нямам, не мога да спазвам и диети, особено когато съм заета и пътувам. Просто хапвам от всичко по малко, без да прекалявам. Тестени храни, газирани напитки и бяла захар избягвам да консумирам. Кафе и чай подслаждам с домашен мед. Понякога си позволявам чипс или домашна баница, като в следващите дни задължително наблягам на много лека храна и повече вода. Опитвам да спазвам правилото, когато много прегладнея, да изпия чаша вода или да хапна плод. Обичам също риба и морски храни. Не се прехласвам по фитнеса, предпочитам разходки и йога. По отношение на лицето внимавам, защото имам много чувствителна и фина кожа. Старателното почистване и хидратиране с подходящи продукти е задължително, защото ми се налага дълго време да съм с грим, който запушва порите. Правя си маски и ексфолирам два пъти в седмицата, спя много, а за тялото обичам сухото четкане, което премахва мъртвия слой на кожата.

Как човек разбира, че върви по правилния път?

Вероятно, когато постигне спокойствие в обкръжението и доволство от делата си. Когато се научи да прощава и се отърси от миналото, освободи се от токсични хора и мисли, и заживее в настояще и бъдеще.


5.0, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ ИНТЕРВЮТО

ИНТЕРВЮТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияВидео