Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Биофар - специалистите на ефервесцентни витамини и минерали

Биофар - специалистите на ефервесцентни витамини и минерали

Биофар - специалистите на ефервесцентни витамини и минерали - изображение

Биофар е френска лаборатория, изцяло специализирана в създаването на хранителни добавки, включващи витамини, минерали, микроелементи, растителни екстракти и други биологично активни вещества под формата на ефервесцентни таблетки.

Биофар е създадена в края на 90-те години на миналия век от професионалисти, натрупали богат опит и ноу-хау в развитието на технологиите за производство на ефервесцентни таблетки във фармацевтичната индустрия на Западна Европа.

Централният офис на Биофар е базиран в Нантер, бизнес предградие на Париж. Специалистите в този офис работят в две основни направления - създаването и развитието на нови формули, както и маркетинг и продажби на ефервесцентни витамини и минерали.

Продуктите на Биофар отговарят на най-високите стандарти за качество - факт, потвърден от Syndicat National des Fabricants en Produits Diététiques, Naturels et Compléments Alimentaires (www.synadiet.org) - френската национална браншова организация, чийто уважаван член е и Биофар.

Всички продукти на Биофар притежават сертификати за производство в съответствие със стандарта GMP (Добра производствена практика) и приложимото законодателство на Европейския съюз.

Продуктовото портфолио на Биофар, което към настоящия момент се предлага в България, включва:

- 14 различни оригинални формули, съчетаващи витамини, минерали и олигоелементи под търговската марка Биофар;

- препаратите Имунактив и Биогрипин.

Продуктите на Биофар са създадени да бъдат оптимално усвоявани от човешкия организъм - това е главно отличително свойство, постигнато благодарение на формулите, които съчетават по неподражаем начин:

- органични съединения на минералите и микроелементите;

- природни екстракти, напр. от Ацерола;

- специално подбрани съставки с взаимодопълващо (синергично) действие;

- биофлавоноиди - разширяващи директно най-малките кръвоносни съдове.

Тези формули се представят на потребителите под типичната за Биофар ефервесцентна форма, която се характеризира с:

- бързо начало на действието на активните съставки;

- добра поносимост в стомашния тракт;

- повишена хидратация за организма.

Нещо повече, продуктите на Биофар могат да бъдат отличени допълнително с:

- липсата на изкуствени оцветители - пециалитет на компанията е използването на натурални екстракти като оцветители, за да се намали рискът от алергични реакции.

- оптимално дозиран състав, съгласно инструкциите на ЕС, за да се елиминира опасността от предозиране.

Имайки предвид горепосоченото, слоганът на Биофар: "Не всички витамини са еднакви!" звучи естествено. Разликата е в степента и скоростта на усвояване на съставките - области, в които продуктите на Биофар имат предимство.

Причините да съществува потребността от приемането на витамини и минерали като хранителни добавки могат да бъдат търсени от една страна в съвременния начин на живот, характерен с влиянието на стресови фактори, екологични замърсявания, неоптимално хранене и т.н. и от друга - в специфични състояния за човешкия организъм като спазването на диети, интензивните физически упражнения, определени заболявания или физиологични промени, свързвани с дадена възрастова група.

При тези обстоятелства на повишени нужди от витамини и минерали, предотвратяването на дефицита им е препоръчително с цел подкрепа за нормалното развитие и функциониране на органи, системи и функции на организма и за намаляване рисковете от възникването или развитието на определени заболявания.

Нарастващото осъзнаване на потребността от витамини и минерали се потвърждава от проучвания на поведението на потребителите, които показват, че над 40% от хората, живеещи в градовете, използват тези продукти. Разбира се, нарастващото потребление се движи както от разширяващите се здравни познания на хората, така и от рекламните кампании, които фирмите в сектора предприемат.
Политиката на компанията е продуктите на Биофар да бъдат продавани единствено в аптеки или дрогерии.

Една от новаторските идеи на Биофар, която ни отличава от всички останали продукти на пазара, е обогатяването на формулата на всеки един наш продукт с биофлавоноиди. Биофлавоноидите са нехранителни субстанции, представляващи група полифенолни антиоксиданти, които попаднали в организма проявяват биологична активност. През последните години биофлавоноидите се радват на засилен научен интерес и са установени следните техни свойства:

- Свързват свободните радикали, проявявайки по-мощно действие от класическите антиоксидантни хранителни вещества като витамин С, Е и бета каротин.

- Понижават слепването на тромбоцитите и в резултат намаляват образуването на кръвни съсиреци.

- Потискат освобождаването на хистамина и намаляват алергичните реакции.

- Подобряват функциите на капилярите чрез намаляване чупливостта на стените им.

Биофар предлага няколко продукти без аналог на българския пазар като ефервесцентна форма, а именно:

- естествен Витамин С (с екстракт от Ацерола);

- витамини В комплекс с Холин и Инозитол;

- 12 витамини, 12 минерали и олигоелементи;

- органичен хром;

- органичен цинк и Калий с Магнезий.

Всеки един от тези продукти представлява сериозен интерес самостоятелно, но предвид на постигната към момента по-широка разпознаваемост и свързания с това пазарен потенциал, ще се спрем на следните продукти:

Биофар Естествен Витамин С с екстракт от Ацерола

Ацеролата (Malphighia glabra, Acerola), наричана още тропическа череша, спада към един от най-богатите природни източници на витамин С в света - съдържа 80 пъти повече витамин С от лимоните.

В продукта на Биофар се съдържат 500 mg екстракт от Ацерола - истинско богатство на ценни хранителни съставки, включващи не само витамин С (120 мг.), но и провитамин А, витамините В1, В2 и никотинова киселина, магнезий, калций, желязо и др.

За разлика от синтетичния витамин С, естественият витамин С в продукта на Биофар се отличава с повишено усвояване от организма, което го превръща в незаменим при изпълнението на антиоксидантната функция и на множество други жизненоважни задачи.

Биофар Витамини В комплекс с Холин и Инозитол

Характеризира се с оптимално действие, осигурено от наличието на пълния комплекс В витамини (съдържа всичките 8 витамини от група В), които спомагат за регулирането на важни процеси в организма (едни витамини В опосредстват обмяната на други В витамини, за да съществува непрекъснатост на метаболитните процеси). Съдържа Холин и Инозитол характеризиращи се с:

- липотропно действие - участват в синтеза на фосфолипидите в черния дроб и осигуряват бързото му освобождаване от мастни киселини;

- стимулиране на невротрасмиторната функция и положително влияние върху мозъчната дейност и нервната система.

Биофар 12 Витамини 12 Минерали и олигоелементи

Широкоспектърна формула, която покрива 100% от дневната нужда от витамини и голяма част от нуждите от посочените минерали и олигоелементи, за да се избегнат дефицитите им и да се осигури незаменима обща подкрепа за здравето на организма. Съдържа многообразие на съставки. Те са общо 24, съчетани в ефервесцентна форма - постижение, което трудно може да бъде повторено от конкурентните продукти. Характеризира се с оптимално усвояване на съставките, гарантирано от съдържанието на минерали като органични съединения и биофлавоноиди.

Още по темата:

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиТестовеЛюбопитноФизиологияСпортЛайфстайлБотаникаНормативни актовеХранене при...Храни и ястияСнимкиСъставкиИсторияРецептиАлтернативна медицинаЕ-тата в хранитеЛеченияПроизводителиНовини