Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Бъбрек за iPad

Бъбрек за iPad

Бъбрек за iPad - изображение
17-годишен китаец продаде бъбрека си, за да може да си купи iPad.

Сделката била осъществена по интернет. Момчето видяло обява, в която се предлагалат пари на някой, който би се съгласил да се раздели с бъбрека си.

Момчето се свързало с хората, след което купувачите на органа поели всичко в свои ръце. Те намерили клиника, където да се проведе операцията, закарали там момчето, а след интервенцията го върнали обратно вкъщи.За бъбрека си младежът получил 3 392 долара. С тях той си купил iPad и лаптоп.

Всичко се разкрило, когато майката на момчето забелязала белега на тялото на сина си и започнала да го разпитва.Скоро момчето си признало всичко.Експертите отбелязват, че случаят е поредното потвърждение за разпространеността на черният пазар на човешки органи в Китай.

През 2007 г. в страната официално бе забранен трафикът на органи. Системата, обаче явно не работи. Повечето китайци възприемат като кощунство след смъртта на близък, органите му да бъдат дадени за трансплантация.Пациентите нуждаещи се от трансплантация нямат никакъв шанс да дочакат реда по легалния начин, което подпомага черния пазар.

За Framar.bg:

Още по темата:

3.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиНовиниЛюбопитноЛеченияИсторияЛайфстайлХранене при...СнимкиСоциални грижиСпортАлтернативна медицинаОрганизацииНормативни актовеФизиологияРецептиСпециалистиАнатомияКлинични пътекиГеографияНаправления в медицинатаБотаникаПатологияДиетиМедицински изследванияНаучни публикацииЗаведения