Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Бягането и колоезденето помагат в борбата с менопаузата

Бягането и колоезденето помагат в борбата с менопаузата

Бягането и колоезденето помагат в борбата с менопаузата - изображение

Жените в менопауза могат да се избавят от прилива на вълни и нощното потене с помощта на колоезденето и бягането, информират специалисти от Университета Джон Морис в Ливърпул.

В изследване са участвали група жени в менопауза. Установено е, че физическото натоварване може да регулира температурата на тялото на жените и те ще могат да влияят на интензивните приливи на вълни. Учените са проследили за интензивността на физическите натоварвания при 21 жени в периода на менопаузата, които не са се занимавали със спорт.

Специалистите са оценявали общото здраве на всяка жена, нивото на издръжливост и обема на притока на кръв към мозъка, които влияят на топлата реакция. За проверка на способността на жените да реагират на топъл стрес изследователите са снабдили жените със специални костюми, запълнени с вода. Увеличавайки изкуствено температурата на водата, учените са успели да пресъздадат приливите на топли вълни и способността на жените да ги контролират.

В експеримента 14 от дамите са започнали да постепенно да увеличават физическото натоварване, а останалите 7 са останали в контролната група при стандартен режим. Резултатите са показали, че в края на четвъртия месец, жените, които са се занимавали с бягане или колоездене 4 - 5 пъти в седмицата за около 45 минути, са се потили по-малко по време на прилива на вълни. Незабележимо се е увеличавала температурата на тялото при тези дами и самите приливни вълни са били по-малко интензивни.

Най-добър и забележителен ефект се постига в броя на горещите вълни, които е намалял с повече от 60%. Всичко това доказва способността на физическото натоварване да се бори успешно със симптомите на менопаузата.

Снимка: Write of the Middle

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлСпортЛюбопитноНовиниХранене при...Здравни съветиТестовеИсторияЗдравни проблемиФизиологияАлтернативна медицинаПсихологияБотаникаЛечения