Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Грижи за чувствителната кожа

Грижи за чувствителната кожа

Грижи за чувствителната кожа - изображение

Неправилните грижи за кожата на лицето и тялото, стресът, замърсяването от въздуха - всичко се отразява на състоянието й. Първите тревожни сигнали са зачервяване, поява на петна по кожата, сърбеж или парене.

Грижата за чувствителната кожа е не по-малко трудна, в сравнение с грижата за нормална кожа. Причината за това е, че и най-малкото дразнене може да доведе до нежелани реакции на кожата. Най-финото място на нашата кожа това е лицето. То се нуждае от много специални грижи, а това важи с още по-голяма сила, когато типът кожа е определен като чувствителен.

 

ПОЧИСТВАНЕ НА ЧУВСТВИТЕЛНАТА КОЖА

Когато кожата на лицето е чувствителна, трябва добре да са подбрани продуктите, с които да се почиства. Едно от най-важните условия на продуктите за лице, които трябва да се подберат е да нямат високи pH. Препоръчва се да се използва лосион за измиване, за да не се раздразни чувствителната кожа. Когато лосионът се отмива, трябва да се използва възможно най-малко вода. Причината за това е, че водата ще изсуши чувствителната кожа на лицето. Също така кожата на лицето или тялото може да се третира и с почистващо олио. Кожата ще го оцени и ще засияе.

При чувствителна кожа на лицето не се препоръчва пилинг. Добра идея е да се прави масаж на лицето. Тук има специални трикове. Един от тях е с изпънати длани да се впиват нежно пръстите през лицето. Може да се използват и различни четки за тази цел. Чрез редовни масажи ще се отсранят мъртвите клетки и това ще спомогне да изчезнат досадните пъпки, които и без това са често явление при хора с чувствителна кожа.

 

КОЗМЕТИКА

При чувствителната кожа е необходимо козметичните продукти да бъдат правилно подбрани. Както вече споменахме pH на продуктите трябва да не е висок, освен това в състава на козметичните продукти не трябва да има консерванти и високо съдържание на парфюми. Наличието на тези съставки в козметичните продукти за лице или ръце биха раздразнили чувствителната кожа.

Препоръчваме употребата на качествени продукти, които са дерматологично тествани и са подходящи за нежна кожа. Дерматологично тестваният продукт гарантира, че е подходящ за чувствителен тип кожа и преди да бъде пуснат на пазара е тестван на голям брой хора с кожа като вашата.

Един друг не лош вариант за хората с нежна кожа е да използват природна козметика.

За Framar.bg: Списание Софарма

Още по темата:

3.2, 6 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиНормативни актовеБотаникаПроизводителиНовиниПсихологияСоциални грижиОрганизацииЗаведенияКлинични пътекиСнимкиСпециалистиЛеченияАлт. медицинаВидеоТестовеХранене при...ИсторияМикробиологияСпортПатологияФизиологияИзследвания