Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Грип или настинка?

Грип или настинка?

Грип или настинка? - изображение

Още през м. август т.г. пресата ни информира за предупреждение от Института по вирусология към БАН относно заплахата от грипна епидемия. Предвижданията на специалистите бяха за първи пик на заразата около Коледните празници и втора вълна в началото на 2011 г.

Действително, тези прогнози са ежегодни - променя се само щамът на грипния вирус и името му. Настинката и грипът са доминиращите заболявания през есенно-зимния сезон. Освен като чисто здравен проблем тяхното значение нараства все повече и в социален аспект. В много страни, включително у нас, статистиката показва, че до 70% от временната нетрудоспособност на населението в активна възраст се дължи именно на тези на пръв поглед безобидни заболявания. Средствата, които се изразходват за лечението им, като цяло са по-големи от тези за лечение на захарния диабет например. Тези заболявания са не само широко разпространени, но и скъпоструващи за обществото, затова на тяхната профилактика и лечение се отделя все по-голямо внимание. Грипът и общата настинка са различни заболявания, макар и протичащи по сходен начин. Грипът се предизвиква от грипния вирус, докато общата настинка е само необходимо условие за възникването на заболяване, което може да бъде причинено от над 200 различни вируси - най-често те са от групата на риновирусите, коронавируси, аденовируси, респираторно-синцитиални вируси, коксаки, ехо-вируси и др. И двете представляват вирусни респираторни инфекции, т.е. инфекции на дихателните пътища. При неправилно диагностициране и/или неправилно лечение биха могли да възникнат бактериални усложнения – синуити, отити, пневмонии и др. Някои от симптомите на грипа и настинката са подобни, но въпреки това двете заболявания могат да бъдат разграничени.

Разликите в симптомите:

 

Очевидно е, че многообразието на симптоми предполага комбинираната употреба на различни лекарства. Но на аптечния пазар е вече факт един продукт, който задоволява потребностите и завишените изисквания на съвременните потребители – Грипекс МАКС таблетки.

Той представлява уникална комбинация на три активни съставки, които ефективно се борят с всички тези симптоми на настинка и грип – хрема, кашлица, повишена температура, главоболие и др. Тези съставки са в максимално допустима концентрация, достъпна до пациента без лекарска рецепта. Практически това означава, че таблетките са предназначени за лечение на силно изразени настинка и грип – единствените МАКС таблетки на пазара.

Трите активни съставки на Грипекс МАКС таблетки са: Парацетамол – 500 мг Псевдоефедрин – 30 мг Декстро меторфан – 15 мг. Парацетамолът е класически представител на подкатегорията аналгетици-антипиретици и е доказал своята ефективност и безопасност при употреба в препоръчителните дози през десетилетията на употреба не само, но и като обект на многобройни научни изследвания.Той ефективно повлиява треската и повишената телесна температура, главоболието, болките в гърлото, ставите и мускулите. Псевдоефедринът е назален деконгестант, т.е. той намалява и премахва хремата, отбъбва носната лигавица и отпушва носа и синусите, облекчава дишането. Сухата, непродуктивна кашлица е може би най-упорития и мъчителен симптом на настинката и грипа. Още повече, че при превъзбуда на кашличния център, тя трудно се повлиява от лечение. Декстрометорфанът е антитусивен агент, който действа на централномозъчно ниво и намалява интензитета и броя на кашличните пристъпи, както и раздразнението на дихателните пътища. Всичко изброено дотук характеризира Грипекс МАКС таблетки като продукт с уникален състав, специално създаден, за да отговори на високите изисквания на пациентите за съвременно лечение, което ще възстанови максимално бързо нормалния ритъм на живот. Максималната доза на трите му съставки (без рецепта) осигурява максимален контрол и ефективност върху всички изброени симптоми на болестта. Когато настинката заплашва да наруши зимната ви почивка, а упоритата хрема и кашлица пречат на всекидневните ви задължения, помислете за нещо, което бързо и ефективно ще реши всички проблеми.

Грипекс Макс е сполучлива комбинация от няколко активни съставки, които щадят организма, но действат безмилостно и безотказно върху острите признаци на грип и настинка.

За Framar.bg:

Още по темата:

3.0, 6 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаЛеченияСнимкиХранене при...НовиниИзследванияИсторияЛайфстайлТестовеАнкетиБотаникаНормативни актовеПатологияСпециалистиКлинични пътекиМикробиологияВидеоПрезентацииЗдравни проблеми