Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Гъби кордицепс подобряват физическата активност и се борят с рака

Гъби кордицепс подобряват физическата активност и се борят с рака

Гъби кордицепс подобряват физическата активност и се борят с рака - изображение

Гъбите кордицепс са редки и могат да се намерят в северната част на Китай. Те се използват в лечението на различни болести като диабет тип 2, астма и други. Днес учените са фокусирани на свойствата на гъбите върху общото здравословно състояние на хората.

Според редица изследвания гъбите кордицепс увеличават физическата и спихическа издръжливост. Основните ползи за здравето е увеличаването на енергийните нива, което ги прави изключително подходящи за спортуващи хора. Гъбите имат свойството да увеличават количеството на кислород и производството на клетъчна енергия. Така те осигуряват необходимата енергия на организма. Увеличава се количеството на кислород в белите дробове, което е изключително полезно за хора, които страдат от респираторни заболявания, хроничен бронхит и астма.

Гъбите кордицепс имат също уникални биохимични съединения, които успешно помагат в борбата с рака. Според изследвания ясно се вижда връзката между консумирането на тези гъби и намаляването на туморните образования. Съдържащите се антиоксиданти в кордицепса помагат да се елиминират свободните радикали в организма.

Гъбите директно стимулират производството на естествени клетки, които убиват вируси и бактерии, атакували тялото. Те имат голям имунозащитен ефект и помагат при много различни болести от настинки до туширане на ракови образования. Гъбите имат изразен имодулиращ ефект върху организма.

Имат способността да намаляват кръвната захар, което ги прави подходящи и за диабетици. Трябва да се отбележи, че не се препоръчва консумирането им преди и след операция, защото намаляват гъстотата на кръвта, особено от хора, които страдат от нарушения в кръвосъсирването.

Гъбите кордицепс имат силни противовъзпалителни свойства и изпълняват ролята на естествен антибиотик.

Те са и силен афродизиак, като подобряват сексуалната мощ и при двата пола.

Снимка: healthline.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниБотаникаАлт. медицинаИсторияНаправления в медицинатаЛайфстайлСпециалистиВидеоНаучни публикацииПсихологияОрганизацииКлинични пътекиЗаведенияНормативни актовеИзследванияПрезентацииФизиологияМикробиологияТестовеХранене при...ДиетиСнимкиЛеченияСпортСоциални грижи