Начало Здравна медиа Любопитно Бременност и майчинство Дете може да се зачене до 6 месеца след аборт

Дете може да се зачене до 6 месеца след аборт

Дете може да се зачене до 6 месеца след аборт - изображение

Жените, които се опитват да забременеят до 6 месеца след аборт имат по-голям шанс това да се случи, от жените, които изчакват дълго време, информират изследователи от Университета Абърдийн, Великобритания.

Тези изводи напълно противоречат на съветите на Световната здравна организация, която призовава жените да отложат забременяване не по-малко от половин година. Във Великобритания този съвет важи за първите 3 месеца след аборт. Но според изследователите на база мета анализи, зачеването в течение на 6 месеца след аборт значително рядко завършва с повторен аборт или преждевременно раждане.

При жените, които са забременяли в първите 6 месеца след аборт и тези, които са забременяли по-късно, съществува разлика в случаите на прееклампсия или високо кръвно налягане по време на бременност. При жените от първата група по-рядко са се раждали деца с ниско тегло и по-малко случаи са отчетени на мъртво рождение.

Учените не уточняват точната причина за успешното зачеване след аборт в първите 6 месеца. Според тях жените, изгубили дете, по-добре се грижат за себе си, стават по-мотивирани и фертилни.

Изследователите уточняват, че двойката може да създаде дете в момент, когато се чувстват готови за това.

Снимка: newsrondonia.com.br

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСнимкиСоциални грижиНовиниАлтернативна медицинаЛайфстайлИсторияЛеченияЗдравни съветиСпортПсихологияКлинични пътекиНаучни публикацииМедицински изследванияЗдравни проблемиФизиологияНормативни актовеПроизводителиСпециалистиИнтервютаХранене при...Ботаника