Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Децата е добре да ползват компютър до 4 часа на ден

Децата е добре да ползват компютър до 4 часа на ден

Децата е добре да ползват компютър до 4 часа на ден - изображение

Екраните на компютъра и телевизора не оказват вредно влияние на подрастващите. 4 часа на ден са полезни за развитието на мозъка, информират учени от университета в Оксфорд.

Дългия престой пред екрана на телевизора и компютъра оказва неблагоприятен ефект на физиологичното и емоционално развитие на детето. Но според британските специалисти съществува определен период от време, в който ползването на компютър и други различни електронни устройства оказват положителен ефект на развитието на мозъка при подрастващите. Този период от време се състои в 4 часа на ден. Това време е напълно достатъчно за развитието на социални връзки, навици и поведение. Детето развива въображение и мислене. Някои по-лесно изразяват себе си, мислят прогресивно и разсъждават над видяното и преживяното.

Но учените подчертават, че с надвишаването на този период мобилните устройства действително започват да действат негативно на мозъка на детето. Стига се до безсъние, преумора, раздразнителност, дразнение в очите.

Изследователите подчертават, че умереното ползване на различни електронни устройства не вреди на физиологическото и емоционално състояние на децата. Учените са анализирали голям обем от литература и изследвания на тази тема, за да излязат с този извод. Това заключение е направено и на базата на анализ на 120 115 хиляди подрастващи на възраст от 15 години. Разглеждани са аспекти като гледане на телевизия, игра на компютър и на специални игрови конзоли, използването на интернет, работа с мобилни телефони.

Снимка: Tavo Vaikas

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлНовиниПсихологияХранене при...СпортЗдравни съветиЛеченияМедицински изследванияНормативни актовеСнимкиРецептиАлтернативна медицинаИнтервютаСоциални грижиИсторияОбразованиеАнкетиСпециалистиЗаведенияОрганизацииКлинични пътекиБотаника