Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Децата, които посещават детска градина, се развиват по-бързо

Децата, които посещават детска градина, се развиват по-бързо

Децата, които посещават детска градина, се развиват по-бързо - изображение

Посещението на детско заведение, времето, прекарано с бабите и дядовците и заниманията на родителите с децата, оказват благоприятно влияние на развитието на малките, съобщават специалисти от Оксфордския Университет и Лондонското Училище.

Децата, посещавали детска градина, развиват по-добре своята реч, уменията за социално взаимодействие и самообслужване. Тези деца, които не посещават детски заведения и техните майки прекарват повечето си време вкъщи, се развиват по-бавно според специалистите.

В изследване са участвали над 700 майки. Жените са отговаряли на въпроси за своя социален статус и нивото на развитие на децата им на възраст между 2-3 години. Учените са установили, че четенето и посещаването на други семейства развива речта на детето, а творческите занятия - фината моторика. Малките стават по-комуникативни, социално развити и с по-добро самочувствие. Децата, които посещават детски заведения са показвали с 10% по-висок резултат, от тези, които не ходят на детска занималня. Дечицата, които са прекарвали доста време с баби и дядовци са отчели повишаване на нивото на речта с 5%, а нивото на развитие на социални навици с 10% повече.

Специалистите са установили, че децата, които прекарват времето вкъщи, развиват своите битови и комуникативни навици с 5 % по-малко в сравнение със своите връстници, чиито майки работят. Висшето образования на майката и бащата оказвало водеща роля. Отделно учените отбелязват, че децата на младите родители се развиват доста по-бързо.

Снимка: Dziennik.pl

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСнимкиАлтернативна медицинаСпортОбразованиеСоциални грижиАнкетиХранене при...РецептиИнтервютаИсторияНормативни актовеЗаведенияОрганизацииСпециалистиКлинични пътекиМедицински изследванияЛеченияБотаника