Начало Здравна медиа Любопитно Екология Еко разходка в Седмицата на мобилността ще се проведе в Стара Загора

Еко разходка в Седмицата на мобилността ще се проведе в Стара Загора

Еко разходка в Седмицата на мобилността ще се проведе в Стара Загора - изображение
Европейската седмица на мобилността е най-широката кампания за устойчива мобилност в света. Тя се провежда всяка година от 16 до 22 септември. От въвеждането й през 2002 г., въздействието на Европейската седмица на мобилността непрекъснато се увеличава, както в Европа така и по целия свят. През 2011 г. участваха рекорден брой от 2 268 града, представляващи около 156 милиона граждани.

Всяка година Европейската седмица на мобилността е посветена на различни теми, свързани с устойчивата мобилност. Темата за 2012 година е „Да се движим в правилната посока!". Седмицата завършва традиционно на 22 септември, който е определен за Ден без коли.

В тази връзка Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора организира на 22.09.2012 г. Еко разходка. Тя се провежда също така в рамките на 2012 Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията.

Програмата предвижда пешеходна разходка в Стара Загора с предварително обособен маршрута и два контролни поста, през които участниците ще получават удостоверение за успешно преминат етап. За начало на маршрута организаторите предвиждат парк „Аязмото" (от „Жабките"), а за негов край - Станционната градина. Двата контролни пункта ще бъдат разположени на бул. „Метрополит Методи Кусев" между улици „Васил Левски" и „Боруйград" и в близост до шадравана в парк „5-и Октомври".
Началото на Еко-разходката ще започне в 10:30. Поради липса на състезателен характер, участниците ще могат да стартират до 12:30, а на финала ще бъдат посрещани до 13:30.

За тези, които предпочитат да се придвижват с велосипеди, Европа Директно организира вело-обиколка на Станционната градина за децата от 2-ри до 5-ти клас. Тя ще започне в 13:00, отново на 22 септември.

За успешно преминалите всички контролни постове, екипът на Европа Директно - Стара Загора е предвидил различни награди, които ще бъдат получени веднага след финала.

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиАлт. медицинаНовиниСнимкиНормативни актовеИсторияПроизводителиРецептиСпециалистиОбразованиеСпорт и туризъмСпортЗаведенияОрганизацииВидео