Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Излъчваните от мобилните телефони вълни не предизвикват рак

Излъчваните от мобилните телефони вълни не предизвикват рак

Излъчваните от мобилните телефони вълни не предизвикват рак - изображение

Изследване, поръчано от Американското сдружение за качеството на храните и лекарствата, отрича твърденията, че мобилните телефони облъчват и предизвикват рак. Учените от Националната програма за токсикология наблюдавали в продължение на 2 години мишки, които били подложени на подобно въздействие.

Специалистите приложили върху гризачите 9-часово облъчване, което е много по-силно от излъчваното от мобилните телефони. Изводите от изследването показват, че няма връзка между вълните и развитието на онкологично или други заболявания.

Учените твърдят, че не се забелязва увеличаване на диагностицирани мозъчни тумори при ежедневно използване на телефони. Според тях не съществува по-голям риск за поява на ракови заболявания при хората.

В същото време експертите установили, че има вероятност да се развият различни сърдечни заболявания при мъжките гризачи, които участвали в проучването.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bgnes.com
Снимка: wordpress.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниСнимкиИсторияЛюбопитноПатологияАлт. медицинаБотаникаАнкетиФизиологияЛеченияНормативни актовеИзследванияКлинични пътеки