Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Кой е най-подходящият момент за тоалетна?

Кой е най-подходящият момент за тоалетна?

Кой е най-подходящият момент за тоалетна? - изображение

Човек трябва да ходи до тоалетна в момента, когато се появи порив. Но съществува идеален момент от деня, в който е най-удачно да се удовлетворят естествените потребности, според британски учени.

Това е от особено значение, когато човек се отправя към тоалетната по голяма нужда. Трябва да се отбележи, че няма точни нормативи за това колко пъти на ден трябва да се облекчи. Всеки може да упражнява дейността три пъти в деня или един път в седмицата. Всичко това е индивидуално. Но според учените съществува идеален момент, в който да се освободи човек, посещавайки тоалетната по голяма нужда.

Според специалистите най-полезно за здравето на човек е да изпълни тази задача в първите 30 минути след събуждане. Това се дължи на факта, че червата са прекалено натоварени с процеса на преработка на храни, получени преди лягане. След като човек се събуди и започне да се движи, червата са готови да се освободят от вечерните отпадъци. Въпреки това, ако някой се сблъска с неправилни движения на червата и след като се събуди не изпитва необходимост да посети тоалетната, специалистите препоръчват няколко метода за възстановяване нормалната функция на чревния тракт.

Според учените е добре да се спазва режим на хранене и спане. Нужно е да се консумират повече фибри, плодове, зеленчуци и да се следи организмът да не се дехидратира. Британските специалисти отбелязват, че човек трябва да спортува и да посещава тоалетната, когато се появи моментът. Много е важно да не се въздържа и да търпи, защото се възпрепятства правилната функция на червата и могат да възникнат различни усложнения. В тези случаи чувството за дискомфорт продължава дълго време.

При проблемно изхождане или дълго задържане е необходима консултация със специалист.

Снимка: breakingmuscle.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни проблемиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимки