Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Медицината не може да се пребори със Синдрома на хроничната умора

Медицината не може да се пребори със Синдрома на хроничната умора

Медицината не може да се пребори със Синдрома на хроничната умора - изображение
Страдащите от Синдрома на хроничната умора се чувстват толкова изтощени, че понякога не могат да се вдигнат от леглото няколко дни.

Въпреки големия напредък, който бележи медицината ­ в технологично отношение и спрямо квалификацията на лекарите, има заболявания, с които не може да се справи. Любопитното е, че сред тези болести и синдроми съществуват такива, за които ни се струва невероятно, че още не е измислен начин да се преборят.

 

Примери за такива заболявания са:

 

 - Синдромът на хроничната умора. Страдащите от него се чувстват толкова изтощени, че понякога не могат да се вдигнат от леглото няколко дни. Нямат сили за почти никаква дейност, въпреки че се хранят нормално и не са подложени на физически и умствени натоварвания.

 - Шизофренията си остава едно от най-загадъчните психически разстройства. Хората, страдащи от това заболяване, не могат да правят разлика между реалност и фантазия. Болните имат халюцинации, усещане за преследване, несвързана реч и мисъл. Учените са успели да постигат ремисии с медикаменти.

 - Автоимунните нарушения все още си остават загадка по отношение на възникването. Към тях се отнасят такива болести като ревматоиден артрит, множествената склероза, тиреоидит на Хашимото, псориазис, лупус.

 - Болестта на Алцхаймер, която се появява с напредване на възрастта. С трупането на години паметта на много хора се влошава, но при страдащите от Алцхаймер това е бързо и необратимо.

 - Болестта на Кройцфелд-Якоб стана по-известна като "луда крава". От нея човек може да се зарази в резултат на храна, съдържаща месо на болно животно. Всички случаи на това заболяване сред хората до момента завършват със смърт.

 - Птичият грип е "прясно" заболяване. Срещу него хората нямат изграден имунитет и затова специалистите го считат за потенциална опасност в пандемичен план.

За Framar.bg:

Още по темата:

2.8, 6 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияСпортПатологияИсторияСоциални грижиНовиниФизиологияКлинични пътекиОрганизацииЛайфстайлОбразованиеЛеченияБотаникаХранене при...АнкетиТестовеАлт. медицинаСнимкиНормативни актовеЗаведенияСпециалистиГеографияНаправления в медицинатаПроизводителиОткритияЛичности