Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Мозъчната дейност на жените по време на оргазъм не се преустановява

Мозъчната дейност на жените по време на оргазъм не се преустановява

Мозъчната дейност на жените по време на оргазъм не се преустановява - изображение

Мозъчната дейност на жените по време на оргазъм не се преустановява, тя запазва едно и също ниво на активност преди и след секс. Това сочат резултатите от проведено проучване на учени от Университета Рутгерс.

Необичайното изследване е фокусирано върху мозъчната дейност на дамите по време на секс. За целта са участвали десет доброволки на различна възраст, които е трябвало да мастурбират по време на ядрено магнитен резонанс. През това време учените са отбелязвали показателите на главния мозък  преди, по време и след оргазъм.

Резултатите са показали, че мозъчната дейност постепенно се увеличава до достигане на оргазъм и постепенно намалява след него. Не е отчетено деактивиране на мозъка по време на кулминацията. Това доказва, че мозъкът на дамите е в постоянна активност и през трите фази.

В допълнение тези резултати демонстрират и способността на жените да усещат еднаква болка преди, по време и след оргазъм. Оказва се, че при достигане на оргазъм се отделя серотонин, който се явява своеобразен аналгетик за организма.

С това проучване учените опровергават изследване от 1985 г., според което мозъкът на жените по време на оргазъм преустановява дейност за определен брой секунди.

Констатациите на учените могат да се използват като рационална основа за лечение на оргазмени разстройства, както и аноргазмия.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: jsexmed.org
Снимка: kerizimchat.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноПсихологияЛайфстайлСнимкиТестовеНовиниХранене при...Здравни съветиФизиологияПатологияИсторияАлт. медицинаОрганизацииКлинични пътекиИзследванияСпециалистиБотаникаСпортСоциални грижиАнкетиДиетиНормативни актовеРецептиЛеченияЗаведения