Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Мъжете са по-склонни да не ползват кондом, когато са с красива жена

Мъжете са по-склонни да не ползват кондом, когато са с красива жена

Мъжете са по-склонни да не ползват кондом, когато са с красива жена - изображение

Проучване, направено сред 51 мъже на възраст между 19 и 61 години, сочи, че господата по-малко се притесняват от полово предавани болести и са по-склонни да забравят за презерватива, ако жената е много красива, съобщават от Новите родители.

Целта на изследването била да се установи дали външният вид на партньорката влияе на решението на мъжа да ползва кондом. Учените от университета в Бристол в продължение на 1 година анализирали сексуалните навици на господата и забелязали, че колкото е по-непривлекателна жената, толкова по-редовно слагали предпазното средство.

Проучването е направено сред малка група от хора, но според специалистите то отразява реалността, защото е съсредоточено само върху един фактор, а не се влияе от други, които могат да бъдат посочени като предизвикващи рисково поведение като алкохол или други вещества например. Интересното е, че мъжете дори когато смятат, че има опасност красивата жена да ги зарази, не слагат презерватив. Това би могло да се свърже с друго изследване, което доказва, че представителите на силния пол подсъзнателно са настроени да забременят привлекателна дама.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: lloydspharmacy.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноИсторияЛайфстайлНовиниАлтернативна медицинаСнимкиЗаведенияСпециалистиБотаникаЛеченияПсихологияПроизводителиЗдравни съветиХранене при...СпортПатологияФизиологияОрганизацииТестовеАнкетиСоциални грижиКлинични пътекиДиетиНормативни актовеРецепти