Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Недоносените деца се развиват по-добре, ако имат контакт с майката

Недоносените деца се развиват по-добре, ако имат контакт с майката

Недоносените деца се развиват по-добре, ако имат контакт с майката  - изображение

Контактът на недоносените деца с кожата на майката оказва положителен ефект за здравето и тяхното развитие, информират колумбийски учени.

Децата, родени преждевременно, е добре да имат контакт с майката, защото може да се ускори процеса на рехабилитация на бебето и неговото развитие.

Недоносените деца към момента се поставят в инкубатор, а контактът с майката се установява на по-късен етап. Но според специалистите това не е много правилно, защото усещането на майката може да позволи детето да се адаптира по-добре.

Според медиците такъв контакт, известен като "кенгуру", допринася за по-бързото развитие на детето. Освен това децата се чувстват по-спокойни, в сравнение с тези, които са прекарали цялото време изолирани.

Смъртността сред тези, които са били поставени в инкубатор, е два пъти по-висока - 7,7%, отколкото при бебетата, които са имали контакт с майката - 3,5%.

Специалистите отчитат, че децата, които са имали контакт с майка си, са имали по-голям и развит мозък, отколкото тези, които са били поставени в инкубатор.

Снимка: picswallpaper.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлОрганизацииХранене при...Нормативни актовеПсихологияСпортЗаведенияФизиологияЛеченияАлт. медицинаИнтервютаСоциални грижиАнкетиТестовеОбразованиеРецептиПроизводителиОткритияИсторияКлинични пътекиБотаника