Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Необичаен метод против лоша миризма на пот

Необичаен метод против лоша миризма на пот

Необичаен метод против лоша миризма на пот - изображение

Неприятната миризма на пот е козметичен и доста тревожен проблем за доста хора. Американски специалисти са установили, че за този проблем може успешно да се разреши с помощта на бактерии.

На дерматологичен симпозиум в Швеция Учени от Калифорнийския университет са представили необичаен проект за борбата с лошата миризма на пот. Специалистите са обяснили, че човешкия организъм е плътно населен с бактерии, които влияят на здравето и могат да доведат до различни заболявания на имунна недостатъчност и мозъчни патологии.

"Кожата също има микробиом - разнообразна бактериална общност. Нейният съставът може да се изменя в зависимост от частите на тялото. Тези бактерии, които живеят в областта на подмишниците, отделят съединения, които служат като" съставка" в образуването на неприятна миризма“, коментират специалистите

Според експеримент на учените бактериалната флора, издаваща телесна миризма на определен човек, няма да предизвиква подобен мирис на друго чуждо тяло.

Учените са пресадили бактерии от подмишниците на мъж, страдащ от неприятна миризма на пот, взети от друг мъж, негов брат близнак без подобен проблем. Това е помогнало  страдащият човек да се избави от неприятната миризма. Учените отбелязват, че експериментът е направен преди година. Лошата миризма не се е възвърнала до този момент при доброволеца в проекта.

Тази процедура е била проведена по аналогичен път с още 17 човека – един, който страдал от неприятна натрапчива миризма на пот и втори, негов родственик, който дарява бактерии. При 16 от участниците е настъпило подобрение още първия месец след процедурата. При половината от тях ефектът се е съхранил повече от три месеца.

Това все още е експериментална методика. Въпреки това учените са обнадеждени, че проектът може да се развие и да има позитивен резултат за всички страдащи от неприятна миризма на пот.

Снимка: The Pan-Arabia EnquirerОще по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиСпортИсторияАлтернативна медицинаХранене при...СнимкиМедицински изследванияЛайфстайлРецептиНовиниБотаника