Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Нитратите в червеното цвекло понижават кръвното налягане

Нитратите в червеното цвекло понижават кръвното налягане

Нитратите в червеното цвекло понижават кръвното налягане - изображение
Нитратите, които се съдържат в червеното цвекло и в зеленолистните зеленчуци, разширяват кръвоносните съдове и подпомагат притока на кръв, установиха британски учени. Според тях една чаша сок от червено цвекло е напълно достатъчна, за да понижи кръвното налягане.

Резултатите от направените тестове показват, че понижаването на кръвното налягане започвало след 3 часа и може да бъде усетено след ден.

"Увеличеният прием на зеленчуци, богати на нитрати като зеленолистните или червеното цвекло, може да стане начин на живот, който да подобри сърдечно-съдовото здраве на човека", каза изследователят д-р Амрита Ахлувалиа.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...ФизиологияАлт. медицинаСнимкиНовиниИзследванияЛеченияРецептиХрани и ястияДиетиЛайфстайлВидеоИсторияПроизводителиБотаникаПатологияТестовеИнтервютаПсихологияОрганизацииЗдравни проблемиКлинични пътекиСпорт