Начало Здравна медиа Любопитно Екология Нов остров с форма на полумесец се появи край бреговете на Северна Каролина

Нов остров с форма на полумесец се появи край бреговете на Северна Каролина

Нов остров с форма на полумесец се появи край бреговете на Северна Каролина - изображение

Край бреговете на американския щат Северна Каролина се появи нов остров с дължина 1,6 км и ширина 300 м. Той се нарежда сред атракциите на основните природни забележителности на щата, а именно 320-километровата ивица от тесни пясъчни бариерни острови.

Микроостровът се е появил още през март месец и продължава да се уголемява. Характеризира се с продълговата извита форма, на чията повърхност се откриват гъсто обсипани черупки от раци, кости от китове и други морски обитатели, останки от корабокрушения. Областта на острова е известна като място за риболов, затова се откриват и множество рибарски куки. Срещат се предимно риби скат и акули.

Новата забележителност е наречена черупковия остров Шели и вече събира интереса на редица туристи.

Специалисти обаче предупреждават, че между острова и континента минават постоянни опасни течения и достъпът е ограничен.

Наблюденията и изучаването на острова продължава. Ще се обследват течения, морски свят, природните промени в областта. Към момента учените не могат да предоствят информация до колко тази забележителност ще се съхрани предвид променливите условия и чести бури в района.

По статията работи: Велина Неделчева    
Снимка: nationalgeographic.com5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЛечения