Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Отпуската може да окаже и вредно влияние върху брака

Отпуската може да окаже и вредно влияние върху брака

Отпуската може да окаже и вредно влияние върху брака - изображение

Ново социологическо проучване показва, че взаимоотношенията между съпрузите се влошава преди отпуск, а по време на самата почивка отношенията могат да се наклонят и към развод. Анализът е на британска туристическа компания Ebookers, която е обхванала около 2 000 мъже и жени.

Според авторите на изследването повечето от споровете и последващите семейни конфликти сред двойките е в избора на място за отпуска. 37% от хората намират различни причини, поради които да недоволстват и да се скарат с половинката.

Дори след приготовленията към пътуването и след настаняването на конкретното място при много от съпрузите не се получава мирно и спокойно изкарване на почивката. Често сред поводите на скандали е употребата на алкохол от страна на мъжкия пол. Мъжете стават досадни, когато започнат да изучават други представителки на нежния пол на плажа или по заведенията. Жените не остават безучастни към ситуацията, което често води до редица скандали и напомняне на минали прегрешения.

Според социолозите три четвърти от двойките спорят поне веднъж по време на отпуска. При 25% от тях проблемите възникват на третия ден. Сред най-често срещаните причини са количеството пари, отделени за отдиха, както и времето, което желаят да прекарат заедно.

Често пъти след отпуск съпрузите се чувстват емоционално повече напрегнати, отколкото отпочинали.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Focus on the FamilyОще по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноНовиниСоциални грижиАнкетиЗдравни съветиЛайфстайл