Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Пловдивски ученици отбелязват Деня на Земята с костюми от рециклирани материали

Пловдивски ученици отбелязват Деня на Земята с костюми от рециклирани материали

Пловдивски ученици отбелязват Деня на Земята с костюми от рециклирани материали - изображение
Учениците от ОУ "Елин Пелин" - Пловдив се превърнаха в любими анимационни герои. Костюмите им бяха изработени от найлонови торбички, хартии за украса, целофан и още всевъзможни отпадъци.

Идеята си за своеобразния театър малчуганите представиха в двора на училището, а поводът е Денят на Земята, който се чества на 22 април. Хепънингът е посветен и празника на училището. Той премина с модно ревю, а след това завърши с дефилето на децата, които си имат домашн любимци.

Първокласниците дадоха старт на празника, като рецитираха стихове. Техните какички и батковци от 2-рите класове пък участваха в демонстрациите с хвърчила и вятърни въртележки. Целта на това е да се акцентира върху вятърната енергия. В училището има клуб „Екознайко", в който 11 деца развиват своите знания в областта на здравословния начин на живот и потребността от чистия въздух и нуждата от екоенергия. Учениците пък от клуб "От извора" представиха обичая "Лазаруване".

В навечерението на празника, който се пада 81-ви за учебното заведение, е започнат ремонт на класните стаи на първокласниците. За да не се пречи на образователния процес, подобренията са направени през почивните дни, които предшестваха Великден.

Директорът на ОУ „Елин Пелин" Татяна Вангелова поясни, че в стаите на най-малките ученици ще бъде изцяло подновено и обзавеждането, така, че сегашните първолаци и бъдещите, чиито родители вече ги записват, да се чувства комфортно и максимално бързо да привикнат към новата обстановка - от стаята в детската градина до чина.

За Framar.bg:

Още по темата:

4.3, 8 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиНовиниНормативни актовеИсторияРецептиПроизводителиЗаведенияОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииСпециалистиАптеки