Начало Здравна медиа Любопитно Екология Русе търси финансиране за вграждането на иновативни и красиви кошчета за отпадъци

Русе търси финансиране за вграждането на иновативни и красиви кошчета за отпадъци

Русе търси финансиране за вграждането на иновативни и красиви кошчета за отпадъци - изображение
Община Русе търси начини за финансиране на нова съвременна система, при която контейнерите за отпадъци ще бъдат разположени под земята.

Това каза зам.-кметът по комунални дейности на Община Русе Свилен Иванов. По думите му, офертата е от испанска фирма, произвеждаща и монтираща модерните съоръжения. Става дума за комплект от четири контейнера - за битови отпадъци, стъкло, хартия и пластмаса, които се поставят под земята, а над тях на улицата има малки кошчета. При минаване на сметосъбиращите машини контейнерите се повдигали автоматично, за да бъде прехвърлено съдържанието им в тях. През останалото време край тротоара имало само малко, красиво кошче.

Цената на комплекта била около 15 000 евро, каза Иванов. По думите му, идеята е, ако се намери финансиране, такива контейнери да бъдат поставени на десетина места в центъра на града. Ще се търсят и възможности и за европейско субсидиране.

За Framar.bg:

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиСпортКлинични пътекиСнимкиЛайфстайлОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияСпециалистиОрганизацииНовини