Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Сексът в джакузи увеличава риска от гъбична инфекция

Сексът в джакузи увеличава риска от гъбична инфекция

Сексът в джакузи увеличава риска от гъбична инфекция - изображение

Сексът в джакузи изглежда доста романтично и вълнуващо изживяване, но крие риск от гъбична инфекция, рязка бола и рани, информират специалисти от университета в Калифорния.

Много партньори мечтаят за интимни радости на различни места извън спалнята, като едно от най-забавните е джакузито. Според специалисти обаче това може да навреди на здравето на човек и по-конкретно на дамите.

"Сексът в джакузи увеличава риска от възникване на гъбични инфекции и ранички в областта на влагалището", коментира доктор Диана Хоп.

Причина за това е цялата комбинация от химикали, както и високата температура на водата, която е идеално място за развъждане на различни бактерии. Според специалистите при секс във водна среда могат да се случат някои неприятни последици. Най-често учените отбелязват, че човек може да се зарази с гъбична инфекция. Водата в джакузито се снабдява с различни химикали, което може да измени нивото на киселина във влагалището. Това провокира ръст на бактерии, особено гъбични бактерии от семейство candida, които причиняват доста болезнени инфекции.

Отделно според експертите използването на презерватив по време на секс в джакузи е доста безполезно. Постоянно бълбукащата вода може да бъде причина за изхлузване на предпазното средство от половия член. Самата ефективност на презерватива спада почити до нула поради наличието на по-големи количества хлор във водата.

Друга важна опасност е обривът и раничките на фона на заболяването Pseudomonas folliculitis, които могат да се получат по време на секс в джакузи. То провокира цяла комбинация от бактерии във водата. Това разтройство предизвиква постоянен сърбеж и зачервяване върху кожата, което отминава след няколко дни. Специалистите напомнят, че при интимни радости във водна среда се измива естествената натурална смазка от влагалището. Това прави секса доста по-болезнен.

Учените съветват да се избягва практикуването на секс в подобни водни басейни, защото това увеличава риска от развитието на различни инфекции, които в бъдеще могат да доведат до по-сериозни проблеми.

Снимка: hottubsmiddleton.com


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...ЛайфстайлНовиниФизиологияСпорт и туризъмСнимкиРецептиДиетиИсторияАлтернативна медицинаСпортНормативни актовеБотаникаПроизводителиОрганизацииЛеченияПсихологияАнкетиНаправления в медицинатаЗдравни проблемиТестовеСоциални грижиСпециалисти