Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Сериалите - полезни за здравето

Сериалите - полезни за здравето

Сериалите - полезни за здравето - изображение
 Оказа се, че така любимото ни гледане на сериали може да подобри здравето, защото съществува директна взаимовръзка между смеха и положителния ефект върху организма и ума.

  Д-р Лий Бърк, психоневроимунолог и специалист по превантивни здравни грижи, заяви, че гледането на сериали може да подобри общото здравословно състояние, защото хората, които често се смеят, е по-вероятно да извършват физически упражнения и да консумират здравословна храна.

  Изследването установило, че чувството за хумор е върхово човешко качество, което хората намират за привлекателно у даден индивид. То е по-важно от външния вид и интелигентността. Над 70 на сто от участниците в изследването са съгласни, че именно смехът отваря врати и създава благоприятни възможности на работното място. 92 на сто смятат, че всеки се нуждае от смях, а хуморът, свързан с ежедневието, е под номер 1 сред видовете хумор.

  Проучването е обхванало 1200 души на възраст между 21 и 59 години. "Изследването ни показва, че гледането на сериали позволява на хората да открият смеха", поясни д-р Бърк. Това е много важно, защото този път към смеха е достъпен, независимо дали човек е сам или в компанията на други хора. Хората могат да получат психологична и здравна полза от смеха, свързана с по-малко стрес и депресия, повече оптимизъм и жизненост, понижаване на кръвното налягане и усилване на имунната защита.

За Framar.bg:

Още по темата:

2.8, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиНовиниАнкетиСпортЗдравни съветиОрганизацииПсихологияНормативни актовеХранене при...Социални грижиЗаведенияИнтервютаАлтернативна медицинаЛеченияТестовеОткритияОбразованиеИсторияРецептиПроизводителиКлинични пътекиБотаника