Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Силиконовите импланти водят до рядък вид рак

Силиконовите импланти водят до рядък вид рак

Силиконовите импланти водят до рядък вид рак - изображение
  Здравните власти в САЩ изследват евентуалната връзка между силиконовите импланти в женските гърди и изключително рядък вид рак, с което за пореден път безопасността на уголемяващите бюста импланти бе поставена под въпрос, съобщиха американските медии.

  Въпросният вид рак, известен още като анапластична клетъчна лимфома, уврежда лимфните възли и кожата и с просто око може да бъде забелязано като обикновен белег, който с времето расте около импланта. Властите в Щатите вече помолиха американските лекари да докладват за всички случаи на рак, за да могат здравните служби да реагират по-бързо и адекватно на евентуалните случаи, в които животът на жените е застрашен. До момента по света са били регистрирани едва 60 случая на болестта, въпреки че по планета импланти в гърдите имат близо 10 млн. представителки на нежния пол. Здравните власти в момента проучват научната литература за този вид рак, публикувана от 1997 насам. Според тях при повечето случаи пациентите търсят личните си лекари, едва след като почувстват болка, бучки и подуване на гърдите, както и при други проблеми, свързани със силиконовите им импланти. Тъй като болестта се среща твърде рядко, учените смятат, че проблемът навярно никога няма да бъде разрешен напълно. "Необходимо е проучване, което да съдържа информация за стотици хиляди жени, събрана в продължение на десетилетия. Дори и тогава не е ясно дали ще бъде намерена пряката връзка между имплантите и този рядък вид рак", посочиха американските здравни власти.

Източник: БГНЕС

Още по темата:

3.8, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСнимкиНовиниПсихологияИнтервютаНормативни актовеЛайфстайлРецептиИсторияЗдравни съветиАлтернативна медицинаАнкетиБотаникаЛеченияМедицински изследванияКлинични пътеки