Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Споделените добри новини подобряват брака

Споделените добри новини подобряват брака

Споделените добри новини подобряват брака - изображение

Обемът на добрите новини може да укрепи както брака, така и здравето на човек, съобщават специалисти.

В ново изследване са участвали 162 двойки военнослужещи. Участниците са живели заедно минимум 6 месеца. Около 20% от тях са успели да задържат брака си. Средната продължителност на отношенията е продължила около 12 години.

След направени анализи учените са установили, че партньорите, които са споделяли добрите новини и изживявания са имали възможност за повече почивка и са страдали по-малко от стрес. Тези двойки са били в по-близки взаимоотношения. Специалистите смятат, че благодарение на положителните новини и предаденото настроение се намалява риска от заболявания, свързани с безпокойството, безсънието и бездействието. Споделянето на добри изживявания и новини сплотяват партньорите и допринася за желанието на бъдещи съвместни проекти и планове. Подобрява се настроението и това подпомага по-лесното справяне с проблеми и ситуации. Такива хора страдат по-малко от депресивни състояния и заболявания.

Учените подчертават, че е добре да се споделят и най-малките плюсове от деня на партньора. Това от своя страна представлява особена поддръжка и дава обратна връзка във взаимоотношенията. Споделяйки радостта на близкия човек, партньора получава позитивен опит.

Снимка: Edujandon.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноПсихологияЛайфстайлСнимкиНовиниАнкетиСоциални грижиТестовеЗдравни съветиЛеченияСпортАлтернативна медицинаХранене при...БотаникаСпециалисти