Начало Здравна медиа Любопитно Екология Старозагорско училище се сдоби със соларна система по проект "Слънчева вода"

Старозагорско училище се сдоби със соларна система по проект "Слънчева вода"

Старозагорско училище се сдоби със соларна система по проект "Слънчева вода" - изображение
На 17 октомври от 13:30 часа в двора на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов" - Стара Загора ще бъде официално открита монтираната нова Соларна система за отопление на вода. Съоражението ще работи за нуждите на учениците в сградата на Общежитието, по проект „Слънчева вода".

Една от най-развиващите се напоследък технологии е използването на слънчевата енергия. Тя е достъпна за всеки дом, цената на нейното преработване в електрическа енергия е ниска, а технологията е безвредна за околната среда. Разбира се, всичко не може да бъде променено изведнъж, но всяка стъпка в тази посока е важна за нас, за нашата планета и за идните поколения. Затова ние решихме да направим нашата стъпка, заявява ръководството на гимназията.

В ПГВМ „Иван П.Павлов"- Стара Загора е изградена Соларна система за отопление на вода за нуждите на учениците в сградата на Общежитието. След направен ремонт на покрива на общежитието са монтирани 12 слънчеви панела, необходимата съпътстваща техника и нов бойлер с обем от 880 литра в котелното помещение.

Това довежда до следните Резултати от работата на системата:
- степен на преобразуване на слънчевата енергия - 75%;
- икономия на енергия - 34 938 kWh годишно;
- количество затоплена вода - 2 880 литра;
- спестяване на м3 газ - 3502 лв. годишно;
- период на изплащане - 6 години.

Географското разположение и климатичните условия на град Стара Загора са много благоприятни за използване на слънчева енергия. Нуждите на обществото от по-чиста и евтина енергия нарастват непрекъснато. Чрез реализирането на този проект ние създаваме по-добро бъдеще, като опазваме околната среда чиста, спестяваме пари и същевременно възпитаваме, като изграждаме у децата, техните родители и гражданите на Стара Загора култура за устойчиво развитие.

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛюбопитноСнимкиЛайфстайлОбразованиеЗдравни съветиАлтернативна медицинаТестовеХранене при...ЛеченияБотаникаХрани и ястияФизиологияСпорт и туризъмИсторияСпортРецептиНормативни актовеДиетиПроизводителиОрганизацииСпециалистиАптекиЗаведенияПсихологияСоциални грижиАнкети