Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Тренировка на мозъка чрез компютърни игри може да намали риска от деменция с 30%

Тренировка на мозъка чрез компютърни игри може да намали риска от деменция с 30%

Тренировка на мозъка чрез компютърни игри може да намали риска от деменция с 30% - изображение

По последни данни малко над 7% от хората на възраст над 65 години във Великобритания страдат от форма на слабоумие. Те имат шанса да намалят риска от деменция с близо 30% благодарение на компютърни игри. Ново проучване на американски учени от университета в Южна Флорида показва, че от този вид терапия на сивото вещество има полза.

Експериментът демонстрирал, че възрастните, страдащи от проблеми с паметта и преминали през методите на обучение, които се прилагат за шофьорите, неочаквано показват увеличение на когнитивните способности и безпроблемно запомнят уменията за точно шофиране.

Тези методи са известни като „обучение на скоростта“ и „обучение на зрителното поле“, предназначени са за шофьори и включват работа на участниците по конкретни задачи, свързани с шофирането, контрола на скоростта, точността на визуалното внимание и особено наблюдение на периферното зрение, свързано с другите участници в движението. 2802 души на средна възраст 74 години, обучени по този начин, показали забележителна способност на възстановяване на паметта, което оказало положителен ефект върху общото им състояние.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: gearmix.ru

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияНовиниЛюбопитноАлт. медицинаЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...СнимкиСоциални грижиСпортИзследванияИсторияБотаникаЛеченияФизиология