Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Установиха защо хората правят секс

Установиха защо хората правят секс

Установиха защо хората правят секс - изображение

Възможността за размножаване чрез секса помага на хората да се справят с инфекции, съобщават любопитният факт учени от Университета Стърлинг във Великобритания.

Секс правят птичките, животните и хората, но за науката до скоро беше загадка защо много живи същества практикуват секс, а не се размножават или това става с помощта на клонирането. След редица изследвания британските учени са установили, че подобен род възпроизводство прави човека по устойчив пред инфекции, предвид това, че организмът по-добре се адаптира към заплахите за околната среда.

Учените са изучавали водните бълхи, уникални организми, които са в състояние да се възпроизвеждат и по двата начина - чрез секс и чрез клониране. Оказало се е, че родените по естествен път бълхи, чрез секс, са два пъти по устойчиви на инфекции в сравнение с тези, които са клонирани.

Специалистите уточняват, че именно необходимостта за освобождение от заболяване може да се обясни със съществуването на секса като начин на размножаване в дивата природа. Клонираните организми са генетично идентични с техните родители, което означава, че всички паразити или бактериални инфекции, които могат да поразяват майките, са опасни за тяхното потомство.

Снимка: Vishva Gujarat

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛеченияНовиниИсторияДиетиАлтернативна медицинаЗдравни съветиХранене при...Нормативни актовеМедицински изследванияСнимкиОрганизацииСпециалистиКлинични пътекиТестовеБотаникаНаправления в медицинатаЛайфстайлПсихологияАнкетиЗдравни проблемиФизиологияСоциални грижиРецептиСпорт